Provast verkoopt woontorens Grotius in Den Haag aan CBRE Global Investors

0

In het centrum van Den Haag ontwikkelt Provast, in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, twee woontorens met 650 huurappartementen. CBRE Global Investors verwerft namens CBRE Dutch Residential Fund en één van haar separate account klanten de huurappartementen, commerciële ruimten en 240 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage.

De woontorens worden in Haagse stijl ontworpen door Winy Maas van architectenbureau MVRDV. De duurzame gebouwen van respectievelijk 100 en 120 meter hoog, krijgen een transparante commerciële plint met onder meer horeca en dienstverlening. Kenmerkend voor de gebouwen is de spectaculaire bekroning met prachtige buitenruimtes met zicht over de stad en zee.

Het plan omvat zowel middeldure huurappartementen als huurwoningen met een huurprijs onder de liberalisatiegrens. Door dit programma toe te voegen op deze centrumlocatie wordt aangesloten op de grote vraag van de woonconsument in Den Haag en de ambitie van de gemeente om meer mensen in het centrum te huisvesten.

De twee woontorens vormen het startpunt van de complete make-over van het gebied ten oosten van het Centraal Station, inclusief het deels overkappen van de Utrechtsebaan, zodat er een levendig en groen stadsplein ontstaat. De nieuwe torens zijn belangrijk voor de stadsentree van Den Haag en zullen zichtbaar bijdragen aan de imposante Haagse skyline. De Grotiusplaats ligt in het dynamische stationskwartier en vormt een belangrijke schakel tussen het station Den Haag Centraal, Bezuidenhout en het Beatrixkwartier.

 

Bron.

Share.

Comments are closed.