Aedifica verwerft nieuw te ontwikkelen zorgresidentie in Ede

0

Aedifica Nederland, een dochteronderneming van het Belgische Aedifica NV, heeft de zorgvastgoedlocatie Huize de Compagnie aan de Nieuwe Kazernelaan 10 in Ede aangekocht. De locatie ligt aan de rand van het centrum van Ede op het terrein van een voormalige kazerne dat volledig wordt herontwikkeld. Een deel van het terrein wordt ontwikkeld tot een moderne woonzorglocatie met 42 woningen voor senioren met hoge zorgbehoeften. De zorgresidentie wordt naar verwachting in de tweede helft van 2018 opgeleverd.

De aanschafwaarde van het project bedraagt initieel circa EUR 2 miljoen en zal, inclusief de verbouwingswerkzaamheden, oplopen tot EUR 9 miljoen. Aedifica financiert de koop uit eigen kredietfaciliteiten. Het bouwproject wordt turnkey opgeleverd door IDBB Vastgoed.

De exploitatie komt in handen van Compartijn, een Nederlandse zorgverlener die kleinschalig wonen en hoogwaardige zorg aanbiedt voor senioren die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Compartijn exploiteert vier locaties en zal in de nabije toekomst meerdere woonzorgwoningen in exploitatie nemen. Compartijn is een deelneming van Incluzio, een dochteronderneming van Facilicom Services Group. Aedifica heeft met Compartijn een huurovereenkomst gesloten voor twintig jaar. Het initiële bruto huurrendement bedraagt circa 6,5 procent.

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Aedifica is verheugd om kort na de afronding van haar kapitaalverhoging een nieuwe investering in zorgvastgoed in Nederland aan te kondigen die de samenwerking met een nieuwe exploitant inluidt. Andere investeringen zullen nog volgen.”

Aedifica werd bij deze transactie begeleid door Stibbe. IDBB werd geadviseerd door Cushman & Wakefield.

 

https://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-transactieberichten/2017/q3/transactieberichten-uit-het-derde-kwartaal-van-2017/aedifica-verwerft-nieuw-te-ontwikkelen-zorgresidentie-in-ede?page=1&region=

Share.

Comments are closed.