Staedion bouwt 160 sociale huurwoningen in Ypenburg

0

Vandaag tekenden Staedion en de gemeente Den Haag een samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van circa 160 sociale huurwoningen in de wijk Ypenburg.

Dré Boidin, directeur Onderhoud & Vastgoed bij Staedion: “We zijn trots op dit nieuwe project in de wijk Ypenburg, waar wij al ongeveer drieduizend woningen verhuren. Door de nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, kunnen we op deze mooie plek een gebouw realiseren met zo’n 160 sociale huurwoningen. We vinden het belangrijk dat bewoners met een bescheiden inkomen comfortabel kunnen wonen. Dit nieuwe project past dan ook binnen de belangrijkste opgave van Staedion: betaalbare woningen bouwen voor de bewoners van Den Haag.”

Samenwerkingsovereenkomst
De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door Henk Harms, directeur Stadsontwikkeling van de gemeente Den Haag en Dré Boidin, directeur Onderhoud & Vastgoed bij Staedion. Het woongebouw naast zwembad Hofbad bestaat uit circa 160 voornamelijk twee- en driekamerappartementen. Staedion gaat op eigen risico en rekening ontwikkelen. De planning is om dit jaar de grondreserveringsovereenkomst te tekenen, zodat de bouw eind 2018 van start kan gaan. De woningen worden dan naar verwachting eind 2019 opgeleverd.

100% bereikbare woningbouw
Door nauwe samenwerking met de gemeente is het gelukt om een haalbaar en passend plan te maken voor de bouw van 100% sociale huurwoningen. Staedion maakt een gedifferentieerd programma, zodat er verschillende huurniveaus zijn, variërend tussen de 635 en 710 euro. Ook de gemeente Den Haag is tevreden over de samenwerking. Henk Harms, directeur Stadsontwikkeling gemeente Den Haag: “We zijn zeer positief over de eerste plannen voor het woongebouw. Het biedt verschillende doelgroepen de kans op een nieuwe woning in een prachtige wijk, nabij uitvalswegen en openbaar vervoer en dichtbij allerlei voorzieningen.”

Over Staedion
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 36.000 woningen en 4.000 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en garages in Den Haag. Onze missie is een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. We streven ernaar dat al onze bewoners zich thuis voelen. Dat kunnen we niet alleen, maar doen we samen met de bewoners en onze (maatschappelijke) partners.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/09363d6c06fb7464/original/2017-07-07-Staedion-bouwt-160-sociale-huurwoningen-in-Ypenburg.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?