VGM NL publiceert Leidraad Servicekosten bij Verkoop van vastgoedbeleggingen

0

‘Met VGM NL Leidraad Servicekosten soepele overdracht servicekosten saldo of tussentijdse afrekening’

Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL) publiceert de Leidraad Servicekosten bij Verkoop van vastgoedbeleggingen. Deze leidraad geeft huurders, kopers en verkopers van commercieel vastgoed een richtlijn over hoe om te gaan met servicekosten bij verkoop. Het document is vanaf heden beschikbaar op de website van VGM NL.

VGM NL heeft het initiatief genomen om een leidraad op te stellen voor het soepel afwikkelen van servicekosten bij verkoop van vastgoed omdat vastgoedmanagers, in de huidige markt, steeds regelmatiger geconfronteerd worden met snelle wisselingen van eigenaren van kantoren en winkels. “Vaak kunnen vastgoedeigenaren hun vastgoedmanagers pas laat informeren dat zij een object hebben verkocht. De overdracht van het servicekosten saldo – de ‘pot’ – dan wel de tussentijdse afrekening naar huurders, moet dan ook snel gebeuren. De door VGM NL opgestelde leidraad verschaft transparantie en eenduidigheid naar alle betrokken partijen waardoor discussie wordt voorkomen.”: aldus Eric Verwey, voorzitter VGM NL.

In de Leidraad Servicekosten bij Verkoop van vastgoedbeleggingen worden tien administratieve en financiële zaken omtrent servicekosten bij verkoop van vastgoed behandelt. Zo worden onder andere richtlijnen met betrekking tot de afrekening met de huurders, overdracht van de servicekosten begroting, tenaamstelling facturen, nakomende incidentele facturen en de doorlooptijd beschreven. In het document is onderscheid gemaakt tussen verkoop met potoverdracht en zonder potoverdracht in geval van tussentijdse servicekostenafrekening met de huurders.

De VGM NL Leidraad Servicekosten bij Verkoop van vastgoedbeleggingen is ook voor notarissen, juristen, makelaars, fund/assetmanagers en adviseurs een praktisch handvat bij de begeleiding van aan- en verkoop van commercieel vastgoed. Voor buitenlandse beleggers is een Engelse versie van het document beschikbaar op de website van VGM NL.

 

http://vgm.nl/NieuwsDetail.aspx?RecID=91200

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?