Nijestee wil 2.500 extra woningen bouwen

0

“Wachttijden sociale huur moeten omlaag: versnelling in woningbouw noodzakelijk.”

Woningcorporatie Nijestee ziet ruimte om 2.500 extra nieuwe betaalbare woningen te realiseren. De noodzaak is hoog, de wachttijden lopen op. Er is een tekort aan goede en betaalbare woningen in Groningen. Huurdersorganisaties, gemeente en corporaties zijn het hierover eens. Nijestee heeft een presentatie gemaakt op welke locaties zij mogelijkheden ziet en wil samen met gemeente, bewoners en ontwikkelaars snelheid maken.

De stad blijft groeien, de vraag naar goede, betaalbare huizen ook. Door een versnelling nemen niet alleen de wachttijden af, er komen meer nieuwe betaalbare huizen van goede kwaliteit. “Behalve kortere wachttijden betekent het ook een snellere verduurzaming en meer keuze. Dit kan alleen als we het samen oppakken met alle partijen. We kunnen helpen omdat we veel kennis en ervaring hebben. Als eerste stap hebben we een presentatie uitgewerkt voor dertien locaties in de stad waar we op korte termijn mogelijkheden zien. Uiteraard worden omwonenden betrokken bij een eventueel vervolg”, licht Pieter Bregman, algemeen directeur Nijestee, toe.

Ook het bouwen doet Nijestee niet alleen. Vrije sector huurwoningen en koopwoningen laten we over aan andere partijen. Juist de gemengde wijken met sociale huur-, vrije sector- en koopwoningen leiden tot onderlinge contacten tussen bewoners en een goede leefbaarheid. Dat betekent ook dat een aantal bestaande woningen moet worden vervangen. Het is een puzzel die Nijestee gezamenlijk met gemeente en bewoners op kan lossen.

In de bestaande afspraken tussen Nijestee en de gemeente staat dat Nijestee 300 woningen per jaar bouwt. Bregman: “We voegen daar graag een fors aantal aan toe. We zitten nu in een tijd dat het weer mogelijk is. We kunnen snelheid maken en laten we dat met z’n allen doen!”

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/7a79b82950cceb16/original/2017-07-03-PERSBERICHT-Nijestee.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?