Camelot zorgt voor aanbod op schaarse woningmarkt Delft

0

Bijna klaar: 289 woonstudio’s in voormalig TNO kantoorgebouw.

De vraag naar woningen in Delft overstijgt al jaren het aanbod. Zeker tot in 2040 krijgt de stad te maken met een groeiende druk op de woningmarkt. Niet voor niets dat de gemeente investeerders en vastgoedontwikkelaars oproept om mee te bouwen aan de toekomst.

“Delft zet volop in op een transformatie”, zegt wethouder Raimond de Prez. “We willen de bestaande woningvoorraad toekomstbestendig maken. Dit vraagt om innovatieve oplossingen waarbij samenwerking met ontwikkelaars en investeerders cruciaal is.”

Camelot springt direct in op deze vraag met de aanschaf van het voormalige TNOkantoorgebouw afgelopen zomer. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de transformatie naar zelfstandige studio’s, passend binnen de Camelot Campus formule. Volledig gestoffeerde en gemeubileerde studio’s bedoeld voor expats/studenten/flexwerkers. Eerder nam de vastgoedontwikkelaar al vergelijkbare panden in Amsterdam, Leiden, Arnhem en Eindhoven onder handen.

”Wij voegen onze kennis uit eerdere transformatieprojecten toe, om zo tot duurzame, energievriendelijke, veilige en betaalbare woonunits te komen”, aldus Olaf Terpstra, ontwikkelaar bij Camelot Europe. Alles met als doel leegstand tegen te gaan en tegelijkertijd te voldoen aan de groeiende vraag naar micro-living solutions.

Met de transformatie van het TNO-gebouw in Delft komt er een woonoplossing voor 289 woningzoekenden. Daarmee wordt een klein gat gevuld van een tekort van in totaal 5.000 woningen. De studio’s zijn op 1 augustus gereed. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Camelot aanmelden. http://nl.cameloteurope.com/property/1177-delft

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?