Cross Towers zet eerste stap naar multitenant kantoorgebouw

0

Norgine, een toonaangevend Europees farmaceutisch bedrijf, heeft een huurovereenkomst gesloten met Wisdom (Cross Towers) voor de huur van circa 1.232 m² kantoorruimte op de negentiende verdieping van kantoorgebouw Cross Towers aan de Antonio Vivaldistraat 150 op de Amsterdamse Zuidas. Tot voor kort was Cross Towers volledig in gebruik door EY.

De verhuur aan Norgine is de eerste stap naar een multitenant functie van het kantoor. Norgine was gevestigd in Amsterdam Zuidoost en kiest met deze verhuizing naar de Zuidas voor een prominente en statige plek op de meest succesvolle kantoorlocatie van Nederland. Van belang bij de huisvestingskeuze was de dynamiek op de locatie, het prettige werkklimaat in het multifunctionele Business District, de optimale bereikbaarheid naast station RAI en de beschikbaarheid van faciliteiten zoals een centrale receptie, restaurant, ontmoetingsruimtes en een auditorium.

Cross Towers is een van de meest iconische en moderne gebouwen op de Zuidas van 24 verdiepingen met in totaal bijna 26.000 m² kantoorruimte. Het gebouw bestaat uit twee afzonderlijke torens die met een transparante kern aan elkaar zijn verbonden. In 2007 is het gebouw opgeleverd door Foster + Partners, het wereldberoemde architectenbureau opgericht door Sir Norman Foster. Het gebouw heeft onder andere een energielabel A, een WKO-systeem, een directe verbinding met Schiphol en een uitstekend binnenklimaat. Ook is het een van de weinige locaties op de Zuidas met een opvallend hoge parkeernorm van 1:57.

In Cross Towers zijn momenteel nog vijf verdiepingen van elk circa 1.200 m² beschikbaar voor de verhuur. Cushman & Wakefield is samen met JLL verantwoordelijk voor de verhuur van de kantoorruimte.

Norgine werd bij deze transatie bijgestaan door DRS Makelaars. Wisdom (Cross Towers) werd geadviseerd door Cushman & Wakefield.

 

https://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-transactieberichten/2017/q2/transactieberichten-uit-het-tweede-kwartaal-van-2017/cross-towers-zet-eerste-stap-naar-multitenant-kantoorgebouw?page=1&region=

Share.

Comments are closed.