Utrecht Science Park verrijkt met onderzoeksfaciliteit Genmab

0

Met de oplevering van het Genmab Research & Development Center is het Utrecht Science Park een stijlvol en duurzaam gebouw rijker. In bijzijn van investeerder Kadans Science Partner heeft bouwconcern Dura Vermeer de sleutel van de onderzoeksfaciliteit voor het internationaal, beursgenoteerd biotechnologiebedrijf Genmab officieel overhandigd aan Genmab CEO Jan van de Winkel. In het Genmab Research & Development Center wordt onderzoek gedaan en gewerkt aan de ontwikkeling van therapeutische antistoffen, met name voor de behandeling van kanker.

De architectuurstijl van de onderzoeksfaciliteit, met een oppervlakte van 11.250 m² , kent een open karakter dat wordt benadrukt door een groot glazen atrium dat de twee delen van het pand verbindt. In datzelfde atrium hangen trapsgewijs slanke zwevende schotels met uitzicht op het gehele atrium. De zwevende schotels in combinatie met loopbruggen in het gebouw stimuleren de ontmoeting en kennisuitwisseling tussen medewerkers. In het science café wordt kennis uitgewisseld tussen Genmab, het bedrijfsleven en andere wetenschappers binnen het Utrecht Science Park en daarbuiten.

Het Genmab Research & Development Center bestaat verder uit een ondergrondse parkeergelegenheid, kantoren, laboratoria en faciliterende ruimtes voor studie en onderzoek. CEO Jan van de Winkel van Genmab verwacht dat de medewerkers eind november 2017 hun intrek kunnen nemen in het door Cepezed architecten ontworpen en ingerichte gebouw.

EEN TROTS DURA VERMEER
Samen met architect Cepezed en in nauwe samenspraak met Genmab, heeft Dura Vermeer voor eigen risico een gebouw ontwikkeld en gerealiseerd dat aansloot bij de ambities en eisen van Genmab. De onderzoeksfaciliteit is met een Breeam Excellent-certificaat bijzonder duurzaam. Op het dak ligt 300 m2 aan zonnepanelen, in de bodem een warmtekoudeopslag-installatie, in de kelder elektrische autolaadpalen en het ventilatiesysteem doet zelfstandig CO2-metingen.

EEN BELEGGING PASSEND BIJ DE VISIE VAN KADANS SCIENCE PARTNER
Kadans Science Partner is betrokken als investeerder bij Genmab. Kadans Science Partner richt zich op de huisvesting van kennisintensieve, technologische ondernemingen en instellingen (laboratoria, cleanrooms, technohallen en kantoren), en heeft de ambitie om een toonaangevende speler in Nederland te zijn. De aankoop van de onderzoeksfaciliteit is in lijn met de ambitie om duurzame gebouwen met kennisintensieve gebruikers toe te voegen aan de portefeuille. De huurder Genmab, de locatie en het duurzame karakter van de onderzoeksfaciliteit, maken dat de directie van Kadans dit gebouw als een prachtige aanvulling op de huidige portefeuille ziet.

UTRECHT SCIENCE PARK
Utrecht Science Park is het kloppende hart van Europa’s meest competitieve regio. Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst. Utrecht Science Park is een unieke plek waar inspiratie, ontmoeting en samenwerking centraal staan.

De Research & Pre-clinical Development unit van Genmab is in 1999 begonnen op de Campus. Het Utrecht Science Park is trots op de keuze van Genmab voor haar nieuwbouw op het Science Park.

 

https://www.duravermeer.nl/nieuws/utrecht-science-park-verrijkt-met-onderzoeksfaciliteit-genmab-

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?