Gouda start tender ontwikkellocatie stationsgebied

0

Het plangebied Spoorzone Noord bij station Gouda heeft veel ontwikkelpotentie. Door de uitstekende OV-bereikbaarheid, de nabijheid van A12 en A20, P+R faciliteiten en de historische binnenstad op loopafstand. De gemeente Gouda gaat de markt benaderen voor de ontwikkeling van de locatie.

Er is in toenemende belangstelling van ontwikkelaars voor de kavel naast NS-station Gouda. Op deze toplocatie is een plot beschikbaar van ca. 4000 m² tussen de bioscoop en de Rabobank aan de Burgemeester Jamessingel. De ontwikkelmogelijkheden zijn voor kantoren en commerciële functies. De gemeente wil ook wonen en maatschappelijke bestemmingen mogelijk maken.

Het gebied kenmerkt zich door aansprekende architectuur op een gezichtsbepalende locatie. De gemeente gaat marktpartijen uitnodigen om voorstellen te doen voor de verdere ontwikkeling. In de tweede helft van dit jaar wordt de tender uitgeschreven. De ontwikkelopgaven en -uitdagingen worden beschreven in een programma van eisen.

Meer informatie
Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de gemeente Gouda, gerko.vanderwateren@gouda.nl of 06-48135673.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?