Woonveste en BAM Wonen realiseren 50 Nul-op-de-Meter appartementen in Vlijmen

0

Wooncorporatie Woonveste en BAM Wonen hebben een design-and-build-overeenkomst getekend voor de realisatie van vijftig Nul-op-de-Meter appartementen in de wijk Vliedberg in Vlijmen. De woningen zijn bestemd voor sociale verhuur. De ondertekening werd verricht door Aart Jan Gorter, directeur bij Woonveste en Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen.

Nul-op-de-Meter (NOM) houdt in dat de appartementen, bij goed gebruik van de installaties evenveel energie opwekken als er wordt verbruikt. Dit wordt onder meer gerealiseerd met zonnepanelen en een warmtepomp met bodemwarmte. Daarnaast worden de woningen niet aangesloten op het gasnetwerk. Het nieuwe wooncomplex wordt gebouwd op de locatie van de voormalige kerk. De kerk is niet helemaal verdwenen, aangezien de klokkentoren deel uitmaakt van het ontwerp.

Planning
De voorbereiding is in volle gang en deze maand wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. De start bouw is in oktober 2017 en de verwachting is dat eind 2018 de bouw is afgerond. Het projectteam bestaat uit Woonveste, Marquart architecten, gemeente Heusden en BAM.

Verhuur
De vijftig appartementen zijn bestemd voor één of twee personen. Hiervan zijn 32 appartementen voor de sociale huur bestemd. Op www.woonveste.nl komt te staan wanneer de verhuur start. Achttien appartementen zijn voor Chapeau Woonkringen. In deze appartementen gaan mensen met een psychische beperking onder professionele begeleiding zelfstandig wonen.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/4cf37231125971bf/original/2017-06-09-Woonveste-en-BAM-Wonen-realiseren-50-Nul-op-de-Meter-appartementen-in-Vlijmen.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?