Woonstichting De Key en Amsterdam Waterfront realiseren 309 starterswoningen

0

Aan de noordelijke zijde van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord maken woonstarters straks een vliegende start. Woonstichting De Key en Amsterdam Waterfront tekenden voor het project NoordDok, bestaande uit 309 sociale huurwoningen voor woonstarters tussen 18 en 28 jaar met een huur tussen de € 500,- en € 700,-.

NoordDok
Het project ligt direct aan twee hoofdtoegangswegen van NDSM en bestaat uit drie gebouwdelen van 9, 11 en 15 verdiepingen. De hoger gelegen verdiepingen bieden een adembenemend uitzicht over een uniek stukje Amsterdam. De oppervlakte van de woningen ligt tussen de 30 en 50 m². Op de 1e verdieping bevinden zich bergingen en een
inpandige fietsenstalling. Op de begane grond zijn de parkeerplaatsen te vinden die bij de woningen horen. Hier zijn ook de commerciële ruimtes (kantoor, bedrijfsruimtes en evt. horeca) gesitueerd. NoordDok springt in het oog vanwege de no-nonsense architectuur die verwijst naar de industriële NDSM van weleer, maar dan in een nieuw jasje.

Amsterdam Waterfront en Woonstichting De Key
Woonstichting De Key is specialist in woonstarters. Met deze aankoop voegt De Key 309 starterswoningen toe binnen de ring A10. Zo krijgen woonstarters meer kans om hun eerste stappen op de woningmarkt te zetten. Amsterdam Waterfront, het ontwikkelconsortium bestaande uit BIESTERBOS (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh, vervult met de ontwikkeling van NoordDok haar ambitie om op NDSM een breed aanbod aan woningen te realiseren, passend bij de dynamiek van dit levendige gebied. Eerder realiseerde zij op hetzelfde kavel 380 studentenwoningen. De volgende woonontwikkeling, bestaande uit 245 woningen, zal direct bij de pontaanlanding gerealiseerd worden.

Start bouw
Amsterdam Waterfront verwacht eind 2017 met de bouw van NoordDok te starten. De Key hoopt de eerste bewoners aan het einde van 2019 te verwelkomen. De aankoop door De Key is financieel mede mogelijk door de verkoop van branchevreemd vastgoed van De Key zoals het Lloyd Hotel, Rem-eiland, winkelcentrum De Kameleon en andere bedrijfsruimtes.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/4a257c9d3c76306c/original/2017-06-09-Woonstichting-De-Key-en-Amsterdam-Waterfront-realiseren-309-starterswoningen.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?