Nieuw initiatief van Bouwfonds IM voor convenience shopping met een investering van EUR 250 mln

0

Bouwfonds IM stelt een speciale beleggingsportefeuille samen voor vastgoed in gemakswinkelcentra met een of meer supermarkten en een cluster van gemak winkels. Jaap Gillis, CEO van Bouwfonds IM zegt hierover: “Nederland is een stabiele beleggingsmarkt met solide economische vooruitzichten. Hoewel de Nederlandse detailhandel als geheel moeilijke tijden doormaakt, blijkt uit nader onderzoek van onze researchafdeling dat levensmiddelen en dagelijkse huishoudelijke artikelen de uitzonderingen zijn op de algemene trend in de Nederlandse retail sector. Door de gerealiseerde omzetten zijn huuropbrengsten verzekerd en hoewel de retail omzetten in de non-foodsector tijdens de financiële crisis en in de jaren daarna daalden, stegen zij in de levensmiddelensector, en dat zal nog wel even zo blijven. Daarom hebben we veel vertrouwen in dit retail segment.” Het ‘Bouwfonds Convenience Shopping Initiative’ wil in de komende jaren EUR 250 miljoen investeren in ‘Nederlands gemakswinkelcentra’. Nederlandse gemakswinkelcentra vormen een sterke beleggingspropositie met een verwacht direct rendement van meer dan 5% per jaar. Bouwfonds IM is voor dit nieuwe initiatief begonnen met de werving van fondsen onder institutionele beleggers en trekt daarbij samen op met ABN AMRO Real Estate Advisory.”

Uitgaande van zijn macroanalyse van de algemene trends in de Nederlandse retail verkopen voor de verschillende categorieën en locatietypes biedt Bouwfonds IM een investeringsstrategie in Nederlands retail vastgoed aan met de focus op kleinere winkelcentra die voldoen aan de dagelijkse winkelbehoefte van consumenten in hun directe verzorgingsgebied. Het nieuwe initiatief richt zich volledig op zorgvuldig geselecteerde regio’s met de beste economische en demografische vooruitzichten.

Andy Kloppenburg, directeur van ABN AMRO Real Estate Advisory: “We zien veel belangstelling in de markt voor een strategie waarbij wordt belegd in nichemarkten in de detailhandel met bovengemiddelde rendementen, beheerd door een speciale vooraanstaande beleggingsbeheerder.”

Bouwfonds Commercieel Vastgoed belegt in kantoren en retailvastgoed op toplocaties. Dynamische bedrijven in stadscentra en retail gebieden in kleinere en grotere steden zijn de plaatsen waar mensen willen winkelen, eten, werken en wonen. Deze locaties zullen meer economische bedrijvigheid genereren. Bouwfonds IM beheert een van de grootste portefeuilles in Nederland, met een belegde waarde van EUR 2,3 miljard (84% retail en 16% kantoren).

 

http://www.bouwfondsim.com/nl/bouwfonds-im-launches-convenience-shopping-initiative-investment-volume-eur-250-mln-2/

Share.

Comments are closed.