Gemeente Utrecht tekent ontwikkelingsovereenkomst met Grondbank Haarzicht CV

0

Haarzicht wordt eerste gasloze woonwijk van Utrecht.

Op vastgoedbeurs Provada tekenden vandaag de gemeente Utrecht en Grondbank Haarzicht CV (namens respectievelijk AM en Bunnik Projekten) een overeenkomst voor de gebiedsontwikkeling van de nieuw te ontwikkelen wijk Haarzicht in Vleuten. Hiermee is de komst van de wijk een stap concreter geworden. In de overeenkomst staan onder andere afspraken over financiën, het programma, de stedenbouwkundige opzet, de realisatie van de wijk en de openbare ruimte.

Kees Geldof (wethouder Vleuten de Meern en Leidsche Rijn): ‘We hebben vandaag concrete afspraken met elkaar gemaakt over de aanleg van Haarzicht en hiermee komt de wijk steeds meer in zicht. Dat is goed nieuws voor al die mensen die graag prettig willen wonen in een mooie landelijke omgeving.’

Namens Grondbank Haarzicht CV, Gerard Bolk (AM directeur) en Wim Bunnik (directeur Bunnik Projekten): ‘We zijn blij dat we als partij verder mogen werken aan de kwaliteit van ruimte en aan de kwaliteit van leven van de toekomstige bewoners in Haarzicht.’

Haarzicht: eerste gasloze wijk in Utrecht, duurzaam en groen
Haarzicht ligt ten noordwesten van de kern Vleuten. De woonwijk wordt de eerste gasloze wijk in Utrecht. Er komen 555 energiezuinige woningen. Haarzicht krijgt daarnaast een dorps karakter en ligt in een landelijke omgeving met ten westen het gebied Haarzuilens, dat is ingericht als recreatiegebied en ten noorden de Thematervelden en de Haarrijnseplas. In Haarzicht ligt een waardevol stuk groen dat blijft behouden, het bosje van Goes. Naast woningen komt er ook een archeologisch park en voorzieningen in Haarzicht, waaronder een basisschool, een gymzaal, een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Haarzicht wordt een kleinschalige buurt die onderdeel uitmaakt van Vleuten.

 

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?