PROVADA tikt wederom record aan

0

De 13e editie van vastgoedbeurs PROVADA is een doorslaand succes geworden. Op de laatste dag kwamen zoveel bezoekers af, dat in totaal het recordaantal van 24.197 kon worden genoteerd. Een mooi bewijs dat de beurs meer dan ooit voorziet in een behoefte van vastgoedminnend Nederland. Essentieel daarbij is het succes van PROVADA FUTURE, het innovatieplatform dat ook branchevreemde partijen als BMWi en PHILIPS aan zich wist te binden.

Voor het eerst stond het groot op de agenda van PROVADA: Bedreigingen en kansen van krimp. In krimpgebieden lijken vastgoedpartijen weinig te zoeken te hebben. Maar professionals aan de debattafel gaven blijk van het tegendeel, van Oldambt tot Parkstad. En demissionair minister Plasterk pleitte voor een nationale benadering. “Want zoveel verschillen op zo’n klein gebied zie je nergens in de wereld.”

In het slotdebat van PROVADA FUTURE werd het tijd voor de vraag: Hoe ziet de toekomst van real estate organisaties eruit? Topmensen van Amvest, Van Wijnen en Cushman&Wakefield hadden het vooral over de voorwaarden die je moet creëren om innovatie mogelijk te maken. Je moet ervoor zorgen dat mensen graag willen veranderen, door ze ruimte te geven en de veiligheid om fouten te maken.

De donderdag stond ook in het teken van het jaarlijkse Corporatiedebat. Wat is slim, vroeg moderator Tom van ’t Hek al helemaal aan het begin. Suggesties: Wendbaar zijn, je regio begrijpen en samenwerken met commerciële verhuurders. Een oproep aan de debattafel luidde: Het is de kunst om samen (markt, corporatie en gemeente) te kijken naar waardecreatie. Dus niet het oude denken van grondbedrijven, om maar een voorbeeld te noemen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?