PROVADA beleeft wervelende woensdag

0

Vastgoedbeurs PROVADA heeft de tweede dag afgesloten met een fenomenaal bezoekersaantal van 10.899. Die hebben een enerverend evenement meegemaakt, met een honderdtal inhoudelijke bijeenkomsten en vernieuwende programma’s, zoals een beursexpeditie en hackathon. De dag (met als thema partnerships) werd afgesloten met feestelijke netwerkborrels op veel van de ruim 125 stands.

In het oog sprong onder meer het drukbezochte debat over de Zorgvastgoed-carrousel. Zorg en wonen worden meer gescheiden, dat is duidelijk. Maar voor de oplossingen geldt dat zeker niet. Vier specialisten wisten best dat mensen op de eerste plaats gewoon fijn willen wonen, ook als ze zware zorg nodig hebben. Maar de vraag is hoe je dat organiseert en financiert. De ene oplossing vraagt om schaalgrootte, de andere om individuele concepten. Waarover men het wel eens was: “Doe het als zorgorganisatie niet in je uppie”.

Vroeg op de dag ging het over exponentiële partnerships, zoals in het DBFMO-model. “Ketensamenwerking in het vastgoed houdt bepaald niet op bij design & build,” bepleitte Debbie van Noort hartstochtelijk. Als directeur integrale projecten bij Strukton (dat participeert in het consortium voor de herontwikkeling van rijksgebouw De Knoop in Utrecht) wordt ze wel ‘god mother’ van het model genoemd. Naast design en build behandelt dat ookfinance, maintain en operate. Kortom, de hele levenscyclus van een gebouw.

Op PROVADA is Peter Göbel, algemeen directeur van ING Real Estate Finance Nederland, uitgeroepen tot Dutch Green Leader 2017. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan bouw- en vastgoedprofessionals die zaken fundamenteel anders aanpakken om de bestaande bouw te verduurzamen. De prijs is een initiatief van de Dutch Green Building Council (DGBC), in samenwerking met PROVADA en PropertyNL.

Nieuw op de beurs: een hackathon. Dat heeft niets met maken met cybercriminaliteit, maar alles met het bedenken en bouwen van een digitale applicatie bínnen de drie dagen dat PROVADA duurt. Beursbezoekers waren het meest nieuwsgierig naar een oplossing voor de matching van locaties en (latente) voorkeuren. Vandaag werden data gekoppeld, algoritmes geschreven en wireframes ontworpen. Morgen meer!

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?