Voortvarende start PROVADA 2017

0

De 13e editie van vastgoedbeurs PROVADA kent een voortvarende start. Meteen na de officiële opening door ZKH Prins Constantijn (die innovatie door startups bepleitte) liep de Amsterdamse RAI goed vol met bezoekers. Later op de dag kon zelfs een recordaantal van 6689 bezoekers worden genoteerd. Thema van dag 1 was: Social Structures.

Als we online werken en winkelen, wat is dan nog de functie van de stad? Kan vastgoed een virtuele samenleving versterken, of is de digitale toekomst juist een bedreiging? Die vragen stonden centraal op een dag met een ongekend groot programma van een honderdtal inhoudelijke bijeenkomsten. De combinatie met informele ontmoetingen –want uiteraard wordt ook intensief genetwerkt- geeft de beurs zijn bijzonder karakter.

Prins Constantijn werd eerst geïnterviewd, vervolgens mocht hij zelf aan de bak: Bij de opening van PROVADA FUTURE ondervroeg ZKH Prins Constantijn vier start-ups over hun obstakels op het ondernemerspad. Maar eerst stelde presentator Frits Sissing vragen aan de ‘Special Envoy’ van StartupDelta. “Nederland is nogal dichtgeregeld; dat is soms lastig voor innovatie die buiten de kaders denkt.”

Er werd ook gediscussieerd over het ambitieuze Deltaplan Duurzame Renovatie, een initiatief van de DGBC. Met dat plan pakken 80 vastgoedbedrijven de handschoen op van het Parijse klimaatakkoord. En er was een presentatie van de Amerikaanse vastgoedman James Ehrlich, die met ReGen “de Tesla van woonwijken” wil bouwen. In Almere bouwt hij een ecowijk waar 300 mensen uit de hele wereld een zelfvoorzienende levensstijl gaan testen.

Take a seat is een nieuw concept op PROVADA FUTURE: Beursbezoekers werden vooraf uitgenodigd plaats te nemen aan een gesprekstafel op. Ze wisten niet wie nog meer zouden aanschuiven, maar wel dat zij ook innovator, expert of startup zijn met dezelfde interesse. Het resultaat op de eerste dag? Start-ups, grown-ups en nieuwe ‘branchevreemde’ partijen als Philips en BMW raken met elkaar in gesprek. “Je ziet hier dat mensen beginnen te beseffen dat ze elkaar kunnen versterken.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?