Finalisten NRW Jaarprijs 2017

0

Nowadays_in Amsterdam, winkelcentrum Beverhof in Beverwijk, winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum, winkelcentrum Hanzewijk in Kampen en retailontwikkeling AaBe Fabriek in Tilburg zijn genomineerd voor de NRW Jaarprijs 2017. De vijf genomineerde winkelcentra en retailgebieden werden op 30 mei tijdens PROVADA bekend gemaakt door juryvoorzitter Jos Sentel.

Nowadays_ – Amsterdam
Ontwikkelaar TOP Vastgoed. Eigenaar Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund. Totaal 27.500 m² retail en horeca.

Nowadays_ heeft bijgedragen aan de transformatie van het Damrak naar een aantrekkelijke entree van de stad. Door de kwaliteitsverbetering van het vastgoed en de toevoeging van flagship stores is de kwaliteit van winkelgebied en winkelaanbod van het Damrak verrijkt. Blikvanger van het project vormt het kunstwerk in de Beurspassage, ‘Amsterdam Oersoep’, dat de beleving van het gebied een sterke impuls geeft. Nowadays_ bewijst dat met een integrale aanpak van gebouw en omgeving, samenwerking met de gemeente en het betrekken van creatieven kwaliteit maakbaar is.

Winkelcentrum Beverhof – Beverwijk
Bouwfonds IM & Ontwikkelaar Webscon. Omvang ruim 10.500 m² retail en horeca.

De Beverhof laat zien dat ‘een tweede leven’ in de retail nog steeds mogelijk is. De hoop op transformatie van winkelcentrum de Beverhof leek vervlogen, maar dankzij de visie en durf van de eigenaar en de betrokkenheid van de ondernemers heeft de Beverhof weer een nieuwe toekomst. De metamorfose maakt de Beverhof weer een aantrekkelijke vestigingsplaats. Geen fancy winkelcentrum maar een ‘werkpaard’ met een duidelijk functie in de lokale aanbodstructuur. De ‘echte’ Beverwijker heeft weer een vertrouwde plek om inkopen te doen, koffie te drinken en te lunchen.

Winkelcentrum Kerkelanden – Hilversum
Eigenaar DELA Vastgoed, Ontwikkelaar/Verhuur AM Real Estate Development. Omvang ruim 10.000 m² retail en horeca.

Diverse ondernemers in winkelcentrum Kerkelanden hadden dringend behoefte aan extra winkelruimte. Met een gedateerde uitstraling en lay out was het winkelgebied aan herontwikkeling toe. Doel was een goed functionerend centrum met een beperkte uitbreiding, waarbij de functie ‘huiskamer van de wijk’ zou worden versterkt. Dit is gedaan in overleg met winkeliers, gemeente en consumenten. Het winkelcentrum is volledig gerenoveerd. Ook alle huurders hebben hun interieur volledig vernieuwd. Leegstaande kantoorruimte heeft plaatsgemaakt voor appartementen.

Winkelcentrum Hanzewijk – Kampen
Ontwikkelaar: Multi Netherlands. Eigenaar Multi Veste 194. Omvang Ruim 5.300 m² retail en horeca.

Met de transformatie die winkelcentrum Hanzewijk heeft doorgemaakt, is de sociale meerwaarde van het gebied sterk vergroot; het is nu het nieuwe centrum is van de totaal vernieuwde wijk. Het winkelcentrum is goed afgestemd op de huidige winkelmark in Kampen en in staat om te veranderen als daar later behoefte aan is. Het winkelcentrum heeft een uitgebalanceerde mix van bekende ketens, zoals Jumbo, Lidl en Kruidvat en vertrouwde, lokale ondernemers. Retail wordt gecombineerd met woningen, zodat het ook na sluitingstijd leuk en levendig blijft.

Retailontwikkeling AeBe Fabriek – Tilburg
Ontwikkelaar Rialto Vastgoedontwikkeling en Savills Property Management, eigenaar ERF Tilburg S.à.r.l. Ruim 31.000 m² retail en horeca.

Het monumentale pand van de voormalige textielfabriek AaBe in Tilburg is vanaf 2011 getransformeerd tot een prestigieuze retailontwikkeling. Een combinatie van Rijksmonument met retail, waarbij oud en nieuw samensmelten en het industriële karakter van het pand behouden is gebleven. Het winkelend publiek kan terecht in allerlei soorten winkels, van meubelzaak en drogisterij tot diverse supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. De 750 gratis parkeerplaatsen en andere praktische voorzieningen maken het aantrekkelijk om naar AaBe Fabriek te komen. Monumentale historie en hedendaagse wensen van winkeliers komen samen in een uniek gebouw.

Uitreiking NRW Jaarprijs
De winnaar van de NRW Jaarprijs wordt bekend gemaakt tijdens het NRW Jaarcongres op 7 september in Theater Amsterdam.

 

Bron.

Share.

Comments are closed.