JLL: Aandeel kantoortransacties tot 15 miljoen blijft groeiend deel van de totale markt

0

Het aandeel kantoortransacties tot 15 miljoen euro nam de afgelopen jaren al een substantieel deel van de totale beleggingsdynamiek voor rekening, maar lijkt steeds groter te worden. Sinds 2015 bedraagt het gemiddelde jaarlijkse aandeel van beleggingstransacties tot 15 miljoen euro bijna 30%. In het eerste kwartaal van 2017 is het aandeel van transacties tot 15 miljoen euro zelfs gegroeid tot 38%.

Dit is voornamelijk te verklaren door de groeiende vraag naar individuele verkoopopties van vastgoedbeleggingen en de toenemende vraag naar kantorenvastgoed in het middensegment.

Dré van Leeuwen, Head of Capital Markets: “Deze ontwikkeling zagen we al enkele jaren en heeft ons doen besluiten specifiek te focussen op dit groeiende segment met ons Mid Cap Investments Team. Wij hebben in dit relatief kleinschalige segment een sterk marktaandeel weten te verwerven sinds de oprichting van dit team 6 maanden geleden. In het eerste kwartaal van 2017 hebben wij reeds 66 miljoen euro aan transacties begeleid wat neer komt op een marktaandeel van 21%”.

Olaf Vogelaar, Head of Agency Offices voegt hier aan toe: “In vergelijking met het verleden is dit een zeer sterke groei. Over de afgelopen vijf jaar bedroeg het gemiddelde aandeel van JLL in dit segment circa 13%. De kracht van het team is dat we met onze kennis van de lokale markt, gecombineerd met de uitgebreide internationale ervaring en expertise in beleggingsadvies, een belangrijke toegevoegde waarde creëren bij de aan- en verkoop van kantoren in dit segment.“

Over het Mid Cap Investments Team van JLL
Het Mid Cap Investments-team wordt gevormd door mensen uit de huidige lokale Office Agency-teams. Zij combineren hun rol met hun Agency activiteiten. Het Mid Cap Investments-team valt onder de supervisie van JLL’s Capital Markets-afdeling. Zo combineert JLL de lokale kennis en inzichten van zijn adviseurs met de internationale expertise in beleggingsadvies van Capital Markets. Het aanbieden van deze specifieke diensten bleek voor JLL al eerder succesvol in het buitenland.

 

http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/nieuws/921/aandeel-kantoortransacties-tot-15-miljoen-blijft-groeiend-deel-van-de-totale-markt

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?