Gemeente Den Haag geeft eerste kavels vrij voor Trekvlietzone (Binckhorst)

0

Marktpartijen kunnen hun interesse bij de gemeente Den Haag aangeven om de eerste twee kavels in de Trekvlietzone te gaan ontwikkelen. Op de twee kavels moeten minimaal 265 woningen komen en is er 3000 m² bedrijfsruimte te ontwikkelen. Op de derde kavel die later wordt uitgegeven komt een parkeergarage voor 400 parkeerplaatsen. Deze garage wordt grotendeels groen vormgegeven en kan bijvoorbeeld een groen dak krijgen.

De Trekvlietzone, die tussen de Trekvliet ligt en de Binckhorstlaan, maakt onderdeel uit van de Binckhorst. De kavels liggen naast de Fokker Terminal. Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte): “De marktpartijen krijgen een prachtige mogelijkheid om dit gebied mee te helpen ontwikkelen. Wonen-werken-recreatie gaan hier hand in hand. Zo krijgt dit gebied steeds meer vorm en zien we deze verrassende kant van het Haagse Centrum zich ontwikkelen tot een innovatief, economisch aantrekkelijk en groen gebied.”

Kwaliteit en duurzaamheid zijn de speerpunten voor de te ontwikkelen kavels. “Op de Binckhorst willen wij echt kansen pakken om te verduurzamen zowel in de buitenruimte door veel groen en water toe te voegen maar ook bij de realisatie van woningen. Denk aan aansluiting op het warmtenet zodat er gasloos kan worden gebouwd. Of kijk naar groene daken of gevels, gebruik zonne-energie en laadpalen voor elektrische auto’s in de garage”, aldus Boudewijn Revis.

Eind 2017 wordt deze fase afgesloten met een gunningsbesluit.

 

https://www.denhaag.nl/home/bewoners/actueel/pers/to/Gemeente-Den-Haag-geeft-eerste-kavels-vrij-voor-Trekvlietzone-Binckhorst.htm

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?