Bouw woningen Figaro Ariaweg Amersfoort gestart

0

Aan de Ariaweg in Amersfoort is in opdracht van de Alliantie, bouwer Trebbe gestart met het boren van de eerste palen van 30 eengezinswoningen in het plan Figaro. Deze ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van de integrale wijkverbetering ‘Amersfoort Vernieuwt’ in Schuilenburg.

Over Figaro
In de wijk Schuilenburg aan de Aria- en Operaweg waar ooit 20 kleine en verouderde woningen stonden, realiseren de Alliantie en Trebbe samen 16 koop- en 14 huurwoningen: Figaro. De woningen, naar een ontwerp van PAA Architecten uit Amsterdam, hebben een robuuste, tijdloze architectuur. De lichte steensoort zorgt voor een vriendelijke uitstraling terwijl de horizontale accenten de woningen karakter geven. Bijzonder aan het project is dat de woningen allemaal zeer compleet en betaalbaar zijn. Dat de woningen ook gewild zijn, blijkt wel uit het feit dat alle koopwoningen inmiddels zijn verkocht. Circa tien huurwoningen worden in juni/juli aangeboden via Woningnet. De overige woningen worden aangeboden aan huurders uit het gebied, die vanwege sloop hun woning moeten verlaten. Figaro is het vervolg op de reeds gerealiseerde woningen aan de Pelikaanstraat. Het openbare gebied, zowel rondom de 30 nieuwe eengezinswoningen als rondom de 126 recent gerenoveerde appartementen, wordt heringericht door de gemeente.

“Dankzij de samenwerking met Trebbe en de gemeente Amersfoort hebben we straks een prachtige toegang naar de wijk met veel groen en ruimte voor iedereen aan een van de belangrijkste entrees van de stad Amersfoort”, aldus Alliantie projectmanager Gabriëlle van Waes.

Hein Stooker, directeur Trebbe Wonen: “Met deze mix van koop- en huurwoningen geven wij samen met de Alliantie de wijk een positieve impuls op het gebied van leefbaarheid. En dat sluit naadloos aan op onze doelstellingen, het creëren van omgevingen met toekomstwaarde waar mensen graag willen wonen en leven! Dat wij dit ook nog eens in een hele prettige samenwerking met de Alliantie mogen doen, is echt een cadeautje en heeft geleid tot een optimaal plan.”

Over de bouw
De woningen worden gerealiseerd volgens Trebbe BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw is eind april gestart, naar verwachting worden de woningen het derde kwartaal van dit jaar nog opgeleverd.

Naadloze invulling
Het plan Figaro is een van de laatste projecten in Schuilenburg en geeft een belangrijke impuls aan de leefbaarheid in deze wijk. De leefbaarheid in de wijk wordt verbeterd doordat er met dit plan een grotere diversiteit aan woningen wordt geboden en daarmee de kansen voor mensen die in deze wijk willen wonen vergroot worden. Daarnaast hebben deze woningen, mede door de aantrekkelijke architectuur, een positieve uitwerking op de uitstraling van de wijk. Met deze goede en betaalbare woningen wordt een naadloze invulling gegeven aan ‘Amersfoort Vernieuwt’.

Amersfoort Vernieuwt
Het project Figaro ligt in de wijk Schuilenburg en is onderdeel van Amersfoort Vernieuwt. Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort en de woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Samen wordt er gewerkt aan betere buurten. Buurten met goede, betaalbare woningen, waar mensen zich veilig voelen en prettig leven, leren en werken. Naast deze ontwikkeling is ook Hogekwartier een belangrijk onderdeel van deze wijkverbetering. Ook hier worden in de nabije toekomst betaalbare huur- en koopwoningen gerealiseerd. Voor meer informatie: www.hogekwartier.nl.

Over de Alliantie
De Alliantie is een woningcorporatie met goede en betaalbare huizen voor mensen met een bescheiden inkomen. Huurhuizen, maar ook koopwoningen. We verhuren, onderhouden, bouwen en verkopen 53.000 woningen in de regio’s Amsterdam, Almere, Amersfoort en Gooi en Vechtstreek.

Over Trebbe
Trebbe is een conceptuele dienstverlenende bouwer. Van planontwikkeling tot en met oplevering en meerjarig onderhoud. Van nieuwbouw tot renovatie in woningbouw en utiliteitsbouw. Wij werken aan resultaten die voldoen aan de verwachting van onze klanten. De kracht en ervaring van ruim een eeuw bouwhistorie gebruiken wij als fundament voor een toekomst waarin mensen, materialen en hun omgeving in balans zijn. We kijken voortdurend naar de wereld om ons heen en passen onze werkwijze daarop aan.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/2f066e2625a9b7e3/original/2017-05-11-Bouw-woningen-Figaro-Ariaweg-Amersfoort-gestart.pdf

Share.

Comments are closed.