11 nominaties voor NRP Gulden Feniks 2017

0

De jury van de NRP Gulden Feniks heeft dit jaar uit 81 inzendingen 11 projecten genomineerd voor de felbegeerde NRP Gulden Feniksprijzen. De categorieën Transformatie en Renovatie tellen dit jaar ieder maar liefst 4 kanshebbers. In de categorie Gebiedstransformatie zijn 2 projecten genomineerd. De genomineerde projecten tonen de unieke mogelijkheden en grote diversiteit aan bestemmingen die bestaand vastgoed te bieden heeft.

NRP feliciteert alle inzenders en betrokken partijen van harte met hun nominaties. Op woensdag 5 juli worden aansluitend op de NRP Partnerbijeenkomst in DeFabrique te Maarssen om 16:30 uur de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt, waarna tijdens een feestelijke borrel wordt geproost op de winnaars. Tijdens de uitreiking wordt ook het NRP Gulden Feniks Jaarmagazine 2017 gepresenteerd, waarin alle inzendingen zijn gebundeld en de winnaars en genomineerden worden uitgelicht. Dit wordt gecombineerd met inspirerende artikelen en uiteraard een uitgebreid juryrapport. De genomineerden voor NRP Gulden Feniks 2017 zijn (in willekeurige volgorde):

GEBIEDSTRANSFORMATIE
De categorie Gebiedstransformatie telde dit jaar 10 inzendingen. Hieruit zijn
CHV Terrein (Veghel) en Nijmegen omarmt de Waal (Nijmegen) genomineerd.

TRANSFORMATIE
In de categorie Transformatie ontving NRP Gulden Feniks dit jaar de meeste inzendingen: 38. De genomineerden zijn Lumière Cinema (Maastricht), B.Amsterdam (Amsterdam) en A’DAM toren (Amsterdam) en W Hotel Bank (Amsterdam).

RENOVATIE
In de categorie Renovatie kwamen 33 inzendingen binnen. Uit een gevarieerd aanbod nomineerde de jury de projecten De Alliantie HQ (Hilversum), Tandheelkunde Radboud Universiteit (Nijmegen), Flat met Toekomst, NOM (Utrecht) en Het Breed (Amsterdam).

LOW BUDGET, HIGH IMPACT
Omdat deze prijs geen nominaties kent, wordt de enige genomineerde en dus winnaar van Low Budget, High Impact tot de uitreiking op 5 juli geheim gehouden. Het blijft dus nog even spannend. De prijs Low budget, high impact wordt uitgereikt aan een project dat met een relatief lage investering een groots effect heeft bereikt. Voor de prijs kunnen projecten niet afzonderlijk inzenden, maar wordt een project gekozen uit de drie categorieën waarin projecten kunnen worden ingezonden: Gebiedstransformatie, Transformatie en Renovatie.

Bekijk alle inzendingen voor NRP Gulden Feniks op nrpguldenfeniks.nl.

 

http://www.nrp.nl/nieuws/11-nominaties-voor-nrp-gulden-feniks-2017/

Share.

Comments are closed.