Kennemer Wonen biedt helpende hand aan ruim 1.000 huurders

0

Kennemer Wonen heeft de bekende NL Doet dag naar haar eigen hand gezet. Een dag waarop de medewerkers zich inzetten om anderen te helpen. Die hulp werd in voorgaande jaren aangeboden aan maatschappelijke organisaties. Dit jaar bij haar huurders en hun leefomgeving. De klussen zijn met zorg geselecteerd veelal in overleg met bewonerscommissies en huurdersorganisaties. Zo hebben ruim veertig mensen tuinwerkzaamheden bij onze woningen uitgevoerd in de gemeenten Bergen, Castricum en Alkmaar en zijn er in Egmond, Uitgeest en Alkmaar gemeenschappelijke ruimtes geschilderd. In Heiloo zijn de balkons schoongemaakt, ramen gelapt en in Uitgeest en Alkmaar zijn bewonersactiviteiten georganiseerd.

Directeur-bestuurder Dick Tromp: “Als maatschappelijke regionale corporatie voelen wij ons betrokken bij het wel en wee van onze huurders en vinden wij het belangrijk om ons ook op deze manier in te zetten voor onze huurders. De insteek was tweeledig. Enerzijds het ‘doen’, de helpende hand bieden, anderzijds het “ontmoeten” van de huurder. Waarbij we zoveel mogelijk geprobeerd hebben die twee te combineren. Door de klussen samen met de huurders op te pakken zijn we daar goed in geslaagd. In alle opzichten een waardevolle dag en voor herhaling vatbaar.”

Kennemer Wonen verhuurt, verbetert en bouwt betaalbare en energiezuinige huurwoningen voor met name de sociale doelgroep in de regio Kennemerland. Onze missie is voldoende goede huurwoningen met passende woonlasten in gevarieerde wijken voor onze klanten van nu en in de toekomst. Omdat wij vinden dat iedereen een thuis moet hebben in een gevarieerde leefomgeving. Daaraan werken we samen met (toekomstige) bewoners, huurdersorganisaties, gemeenten, welzijns- en zorgorganisaties en marktpartijen. Onze medewerkers doen dit met plezier vanuit sociale betrokkenheid.

Share.

Comments are closed.