Winkelcentrum Heuvel Eindhoven wint BREEAM Award in de categorie Retail In-Use

0

Duurzaamste winkelcentrum van Nederland valt opnieuw in de prijzen.

Winkelcentrum Heuvel Eindhoven heeft de BREEAM Award 2017 gewonnen in de categorie Retail In-Use. Dat is bekendgemaakt tijdens de officiële awards-ceremonie in Londen. BREEAM is bekend van zijn beoordelingsmethode voor het bepalen van de duurzaamheidsprestaties van gebouwen. De organisatie reikt jaarlijks prijzen in verschillende categorieën uit. Deze ‘Oscars’ voor duurzame gebouwen zetten de meest duurzame projecten in Europa in de spotlight. Voor de categorie Retail In-Use waren vijf projecten uit verschillende Europese landen genomineerd.

De gezamenlijke focus van eigenaar CBRE Global Investors en beheerder CBRE was niet alleen om van winkelcentrum Heuvel Eindhoven het beste winkelcentrum in de regio te maken, maar ook het meest duurzame van Nederland. Een belangrijk onderdeel in het herontwikkelingstraject was daarom de BREEAM-NL In-Use-hercertificering. Deze internationale standaard op het gebied van duurzaamheid was de leidraad in het project en gaf richting aan plannen. In de tweede helft van 2016 waren de werkzaamheden afgerond.

Door de renovatie verbeterden de huurniveaus, nam de interesse in het winkelcentrum weer toe en zijn de operationele kosten verlaagt. Kortom, een duurzame investering waarmee het winkelcentrum in de prijzen valt. Eerder won Heuvel de NRW Marketing award 2016 en werd het winkelcentrum genomineerd voor een ISCS Solal award 2016 en de 2017 European Shopping Centre Award.

 

http://nieuws.cbre.nl/winkelcentrum-heuvel-eindhoven-wint-breeam-award-in-de-categorie-retail-in-use/

Share.

Comments are closed.