Woonstichting ’thuis en BAM Wonen tekenen overeenkomst voor 48 Nul-Op-de-Meter-appartementen in Best

0

Luc Severijnen, directeur-bestuurder van Woonstichting ‘thuis, en Frank van Kalken, directeur BAM Wonen, hebben een ontwerp- en bouwovereenkomst ondertekend voor de realisatie van 48 Nul-Op-de-Meter-appartementen in de gebouwen De Willem en De Zwijger in Best.

Met het ondertekenen van deze overeenkomst wordt een intensief voorbereidingstraject op basis van wederzijdse openheid en vertrouwen bezegeld. Woonstichting ‘thuis heeft vanwege de complexiteit bewust gekozen dit project in ketensamenwerking uit te voeren. Voor deze innovatieve opgave zijn NBArchitecten en BAM Wonen, duurzaamheidskoplopers in Nederland, ingeschakeld.

Dat de twee gebouwen de eerste Nul-Op-de-Meter-appartementen van vijf woonlagen in Nederland worden, maakt het project extra bijzonder. Om alle huishoudens te voorzien van elektriciteit zijn alleen zonnepanelen op het dak niet voldoende. Het bijzondere bij dit project is dat ook de gevels worden bekleed met zonnepanelen. Hiermee wordt genoeg energie opgewekt voor dagelijks gebruik. Het gaat om energie voor warmte in de woningen, het verwarmen van water en elektra voor huishoudelijke apparaten.

De bestaande flats aan de Willem de Zwijgerweg worden momenteel gesloopt. BAM Wonen verwacht in mei te kunnen starten met de bouw. Als alles volgens planning verloopt, wordt de nieuwbouw begin 2018 opgeleverd.

Ter symbolisering van de gekozen techniek, werden de handtekeningen gezet op een blauwe dunne film zonnecel , zoals die ook wordt toegepast op de gevel.

 

http://www.bam.com/nl/pers/persberichten/2017/2/woonstichting-thuis-en-bam-wonen-tekenen-overeenkomst-voor-48-nul-op-de?position=1&list=Mpc-5dihQqtsKU4Hfw829FtzAcA_AuXqU87-PvaP0Jc

Share.

Comments are closed.