State Street koopt het Byzantium gebouw in Amsterdam

0

State Street Global Advisors heeft, namens een institutionele belegger, het ‘Byzantium’ gebouw in Amsterdam aangekocht van Warburg HIH voor een aankoopprijs van € 25,6 miljoen. De aankoop omvat 2,600 m² kantoorruimte en 2,045 m² retail.

Het mixed-use Byzantium complex werd in 1991 gebouwd en bevat kantoorruimte, retail, woningen en grote parkeergarage (de woningen en parkeergarage maakten geen deel uit van de aankoop). Huurders van Byzantium zijn oa Bloomberg, Tommy Hilfiger en Bolton Group, Asics, Club Med en Hi-Tech.

Het gebouw werd ontworpen door architect Rem Koolhaas (OMA) en is gevestigd aan de Stadhouderskade, naast de ingang van het Vondelpark.

Warburg HIH werd geadviseerd door Cording, CBRE en DLA Piper. Savills adviseerde State Street zowel technisch als commercieel gedurende het aankoopproces. Houthoff Buruma trad op als juridisch adviseur.

 

http://www.savills.nl/_news/article/67704/213544-0/01/2017/state-street-koopt-het-byzantium-gebouw-in-amsterdam

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?