Hof van Bunnik krijgt nieuwe verhuurder

0

De bewoners van 18 sociale huurwoningen in Bunnik huren voortaan niet meer van Mitros, maar van LEKSTEDEwonen. Hof van Bunnik is vanaf 1 januari 2017 volledig eigendom van LEKSTEDEwonen. Mitros trekt zich hiermee terug uit Bunnik om zich volledig toe te leggen op Utrecht en Nieuwegein. Door de aankoop door LEKSTEDEwonen blijven deze woningen in de sociale huur.

Behoud sociale huurwoningen voor Bunnik
Enkele jaren geleden heeft Mitros besloten om zich te richten op de sociale verhuur in Utrecht en Nieuwegein. Dat betekent dat zij haar woningen in de omliggende gemeenten, waaronder Bunnik, verkoopt. LEKSTEDEwonen is sinds najaar 2013 juist actief in Bunnik en heeft met de gemeente een intentieovereenkomst gesloten voor de realisatie van 150 sociale huurwoningen in de komende jaren.
De gemeente Bunnik wilde dat de 18 woningen in de sociale verhuur bleven en vroeg Mitros om te gaan praten met LEKSTEDEwonen. Na een periode van onderhandelingen, zijn beide partijen nu tevreden over de overeenkomst: Mitros kan zich meer richten op Utrechtse en Nieuwegeinse huurders, LEKSTEDEwonen voegt mooie woningen toe aan haar woningvoorraad en de gemeente Bunnik behoudt 18 sociale huurwoningen. LEKSTEDEwonen wil het complex Hof van Bunnik ook in de toekomst goed en betaalbaar blijven verhuren.

Geen verandering voor huurders
De huurders van de 18 woningen krijgen voortaan een andere verhuurder (LEKSTEDEwonen) en een andere beheerder (Viveste), maar verder verandert er niets. Belangrijk voor veel huurders: de huurovereenkomst blijft hetzelfde en de hoogte van de huur blijft gelijk. Voor alle woonzaken kunnen zij voortaan terecht bij Viveste in Houten. Zij verzorgt voor LEKSTEDEwonen ook het beheer, het onderhoud en de verhuur van de huurwoningen van LEKSTEDEwonen in Houten en Werkhoven.

Stevige onderhandelingen
Onderhandelingen over de aan- en verkoop van sociale huurwoningen zijn vaak ingewikkeld. Het gaat tenslotte om geld van huurders en beide corporaties vinden het belangrijk om daarmee goed om te gaan. LEKSTEDEwonen wilde een maatschappelijk aanvaardbare prijs betalen (vanwege het behoud in de sociale huursector) en de huurders van Mitros moesten er niet slechter van worden. Dat is goede gelukt.
Er zijn twee onafhankelijke taxaties gedaan van de waarde van het complex Hof van Bunnik. De laagste taxatie is de basis geworden van de onderhandelingen. De gemeente Bunnik heeft een subsidie verleend onder voorwaarde dat de huurwoningen een lange tijd een betaalbare huurprijs houden.

 

https://www.lekstedewonen.nl/templates/NieuwsDetail.aspx?ItemID=253&PageID=421

Share.

Comments are closed.