Gezondheidscentrum de Waterlinie in Uithoorn verkocht

0

Ziekenhuis Amstelland heeft gezondheidscentrum de Waterlinie in Uithoorn verkocht aan Superstone N.V., een entiteit van Cofinimmo. De Waterlinie is een modern gezondheidscentrum waarin – naast het ziekenhuis – 3 samenwerkingsclusters van huisartsen en 11 andere huurders met een zorgfunctie gevestigd zijn. Het complex aan de Koningin Maximalaan 30 aan de rand van Uithoorn is de centrale locatie voor eerste- en anderhalve lijnszorg in Uithoorn en omgeving. De omvang is circa 3.900 m² b.v.o., verdeeld over 3 verdiepingen.

Ziekenhuis Amstelland is overgegaan tot verkoop omdat zij zich uitsluitend wil richten op haar core business; het leveren van goede zorg. Het in eigendom hebben en beheren van vastgoed vraagt om speciale expertise, die zij voor dit object graag bij professionele partijen in de markt weg willen leggen. Steeds meer zorginstellingen besluiten om hun vastgoed van de balans af te halen en langjarig te gaan huren. Door dit verkooptraject en door in een vroegtijdig stadium het College Sanering Zorginstellingen te betrekken is een mooie transactie tot stand gekomen voor zowel de koper als verkoper.
Annette van der Poel, Senior Consultant Healthcare, CBRE

Met de verwerving van dit gezondheidscentrum breidt Cofinimmo niet alleen haar zorgvastgoedportefeuille in Nederland uit, maar diversifieert ze die ook verder. Het centrum De Waterlinie geniet een zeer goede ligging in een groeiregio ten Zuiden van Amsterdam. Met meer dan 30 jaar ervaring in vastgoed, zijn wij een van de belangrijkste investeerders in zorgvastgoed op het Europese vasteland. Dankzij onze lange termijnvisie, waarbij de huurder centraal staat, zijn wij in staat in te spelen op hun actuele en toekomstige noden.
Wim van de Velde, Business Unit Manager Nederland bij Cofinimmo

De koper is tijdens deze transactie bijgestaan door juridisch adviseur Nauta Dutilh. Specialisten uit het healthcare en midcap team van CBRE hebben de verkoper geadviseerd.

 

http://nieuws.cbre.nl/gezondheidscentrum-de-waterlinie-in-uithoorn-verkocht/

Share.

Comments are closed.