Savills: Nederlands vastgoedbeleggingsvolume overtreft verwachtingen en gaat richting € 13 miljard

0

In tegenstelling tot de verwachtingen die vorig jaar rond deze tijd in de markt werden uitgesproken, zal volgens de recente rapportage ‘Netherlands Market in Minutes December 2016’ van internationale vastgoedadviseur Savills het beleggingsvolume van 2016 dat van recordjaar 2015 overtreffen en uitkomen ruim boven de € 12 miljard.

Jan de Quay, Managing Director Investments, Savills Nederland: “Dat 2016 de boeken in zal gaan als een nieuw recordjaar wordt met name veroorzaakt door de zeer sterke groei van de kantorenmarkt, die dit jaar veel meer liquide bleek dan verwacht. Het stabiele beleggingsklimaat maakt Nederland interessant, en de ontwikkeling van de aanvangsrendementen (zeker in internationaal perspectief), trekt veel kopers.”

Het Savills rapport noemt een aantal belangrijke argumenten voor het voorspelde hoge investeringsvolume van 2016:

  • De economische groei van 2,1%
  • De liquide kantorenbeleggingsmarkt, met een aantal portefeuilles en grote objecten die onlangs zijn verhandeld
  • Partijen die voor 1 januari 2015 hebben gekocht en gemotiveerd zijn om in 2016/2017 door te verkopen om nog aanspraak te kunnen maken op de destijds gunstige regeling met betrekking tot de overdrachtsbelasting
  • De hoge vraag naar logistiek vastgoed
  • De doorgroei van de residentiële markt waar beleggers fors investeerden in nieuwe ontwikkellocaties
  • Groei in alternatieve vastgoedbeleggingen zoals studentenhuisvesting en zorgvastgoed
  • De retail sector blijft achter ten opzichte van vorig jaar, echter wordt dit gecompenseerd door de groei van de overige sectoren.

Jeroen Jansen, Associate Director Research, Savills Nederland: “De verwachte economische groei zal ook in 2017 een positieve invloed hebben op de Nederlandse vastgoedmarkt, zowel voor eindgebruikers als beleggers. De markt is sterk in beweging en biedt daarmee kansen voor zowel kopers als verkopers. Kopers uit de crisis kunnen mooie rendementen realiseren en maken plaats voor (internationale) nieuwkomers op de Nederlandse vastgoedmarkt.”

Het gehele onderzoeksrapport lees je hier.

 

http://www.savills.nl/_news/article/67704/212532-0/12/2016/nederlands-vastgoedbeleggingsvolume-overtreft-verwachtingen-en-gaat-richting—13-miljard

Share.

Comments are closed.