Ymere: tijdelijke woningen voor eenoudergezinnen in Hoofddorp

0

Woningcorporatie Ymere verbouwt de voormalige noodlokalen aan de Fanny Blankers-Koenlaan in de wijk Floriande (Hoofddorp) tot 18 tijdelijke sociale huurwoningen voor eenoudergezinnen. De woningen moeten voorkomen dat de gezinnen na een scheiding op straat komen te staan. Ymere werkt daarbij nauw samen met de gemeente Haarlemmermeer.

Toekomstige bewoners zijn gescheiden, eenoudergezinnen die acuut onderdaknodig hebben. Het huurcontract eindigt na maximaal twee jaar. In deze periode hebben huurders de tijd om hun leven weer op de rit te krijgen en zelfstandig te zoeken naar permanente woonruimte. Ymere kan hen, in nauwe samenwerking met de gemeente, de weg wijzen. Zo ontstaat er weer ruimte voor andere eenoudergezinnen die ook plotseling en snel onderdak nodig hebben.

In de kinderrijke nieuwbouwwijk Floriande is het aantal echtscheidingen hoog. Dat levert schrijnende situaties op. Door een tekort aan sociale huurwoningen in Haarlemmermeer kan de wachttijd voor een betaalbare woning oplopen tot circa 8 jaar. De gemeente Haarlemmermeer erkende dit probleem en zocht een oplossing. Daarom verkocht de gemeente de voormalige noodlokalen van het Haarlemmermeer Lyceum aan Ymere. De woningcorporatie gaat het complex verbouwen en exploiteren. De overeenkomst past binnen de prestatieafspraken die Ymere met de gemeente heeft gemaakt.

Oplossing
Deze tijdelijke woningen zijn écht bedoeld om een oplossing te bieden bij acute woningnood en voorkomt dat eenoudergezinnen op straat belanden. Het zijn woningen die voor 15 jaar gebouwd worden.

Ymere begint volgende maand (januari 2017) met het verbouwen van de noodlokalen tot woonruimte. De werkzaamheden zijn voor de zomer afgerond. Er komen sobere zelfstandige woningen van circa 50 m². Iedere woning krijgt een eigen woonkamer, een of twee slaapkamers, een keuken, toilet, douche en berging. De huizen zijn bereikbaar via een centrale hoofdentree en gedeelde gang.

Alleenstaande ouders uit Haarlemmermeer met een inkomen van maximaal €35.739,- die vanwege een echtscheiding op straat dreigen te moeten leven komen in aanmerking voor een tijdelijk huurcontract. De gemeente Haarlemmermeer draagt de kandidaten aan, Ymere zorgt voor huisvesting.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/377c61e933707692/original/20161212-Tijdelijke-woningen-Floriande.pdf

Share.

Comments are closed.