Alle woningen New Norfolk in Den Haag verkocht

0

Op 21 mei 2016 startte de verkoop van 39 eengezinswoningen van het project New Norfolk op het voormalige Norfolkterrein in Scheveningen. Binnen vijf maanden zijn alle woningen verkocht. Woningcorporatie Arcade is zeer blij met het resultaat. Het project New Norfolk ligt tussen de Kranenburgweg en Houtrustweg en bestaat uit 237 betaalbare woningen: 39 koopeengezinswoningen, 34 vrije sector huurappartementen en 164 sociale huurappartementen.

“Natuurlijk ben ik blij dat alle woningen zo snel verkocht zijn. Het zijn mooie woningen op een prachtplek in Scheveningen. Op steenworp afstand van het strand en de haven”, zegt René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade. De kopers hoeven niet te wachten tot de eerste paal de grond in gaat. René Lemson en wethouder Joris Wijsmuller gaven al op 21 juni 2016 op feestelijk wijze het startsein voor de bouw van het project. “Vooralsnog verloopt de bouw voorspoedig. Als dit zo blijft, kunnen de kopers in het eerste kwartaal 2018 hun nieuwe woning betrekken”, zegt Lemson. Het project New Norfolk maakt onderdeel uit van de prestatieafspraken die Arcade in 2015 maakte met de gemeente Den Haag. Arcade bouwt de komende jaren minimaal 500 sociale huurwoningen in Den Haag.

Over New Norfolk
De 39 koopeengezinswoningen zijn verdeeld over drie woonrijen en liggen aan de Kranenburgweg. Aan de Houtrustweg komen 152 sociale huurappartementen. De appartementengebouwen worden opgetrokken uit bruinrode baksteen overlopend via witgele naar witte baksteen richting zeezijde. Hierdoor ontstaat een afwisselend maar samenhangend beeld. Op de kop van het kanaal komt een appartementengebouw met 34 vrije sector en 12 sociale huurappartementen. Wie wil huren moet nog even geduld hebben. Arcade verwacht de huurwoningen in het eerste halfjaar van 2018 op te leveren. Enkele maanden voor oplevering publiceert Arcade de huurwoningen op www.woonnet-haaglanden.nl en www.arcadewonen.nl.

 

http://www.arcadewonen.nl/Nieuws_sub5/Artikel_281/

Share.

Comments are closed.