Verkoop Propertize afgerond

0

De verkoop door de Nederlandse Staat van Propertize is op 27 september afgerond. De aandelen zijn overgedragen aan Lone Star Funds. Minister Dijsselbloem van Financiën heeft dat vandaag geschreven aan de Tweede Kamer.

Eind juni tekenden beide partijen de koopovereenkomst, waarmee Propertize voor een bedrag van 895,3 miljoen euro een nieuwe eigenaar zou krijgen. Aan de voorwaarden die op dat moment nog aan de definitieve overdracht werden gesteld, is inmiddels voldaan. Zo hebben de relevante toezichthouders ingestemd met de koop. Ook heeft de Ondernemingsraad van Propertize positief geadviseerd. De verkoop is in lijn met het advies van NLFI, de stichting die de aandelen van genationaliseerde financiële instellingen beheert.

De Staat heeft voor de aandelen een bedrag ontvangen van 895,3 miljoen euro, minus 22,5 miljoen euro die wordt uitgekeerd als aan bepaalde voorwaarden is voldaan die samenhangen met de liquidatie van een vastgoedproject.

De Staat heeft ook de uitstaande staatsgegarandeerde schuld van Propertize, met een waarde van 2,35 miljard euro, overgenomen. De Staat heeft dat bedrag van Propertize ontvangen, samen met de opgelopen rente op de rentebetalingen. Door de overdracht is de staatsgarantie op de financiering vervallen.

 

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/09/27/verkoop-propertize-afgerond

Share.

Comments are closed.