Amvest sluit overeenkomst voor appartementen op IJburg

0

Onlangs hebben Amvest Investment Management en Borghese Real Estate in samenwerking met COD de turnkey-koopovereenkomst gesloten voor het project “Het IJland” aan de Bert Haanstrakade op IJburg in Amsterdam.

Het betreft 271 appartementen in het vrijesectorhuursegment. De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). De bouw start in oktober 2016. Het IJland wordt gerealiseerd op één van de laatste ontwikkellocaties op Haveneiland in de wijk IJburg. De prominente locatie, nabij alle voorzieningen, wordt aan twee zijden omzoomd door water. Aan de voorzijde is er vrij uitzicht over het IJmeer en de achterzijde biedt uitzicht over de jachthaven.

Het woongebouw bestaat uit vier aaneengeschakelde gebouwen, die technisch zelfstandig zijn en gefaseerd worden opgeleverd. De 271 appartementen, variërend van circa 43 tot 90 m², zijn verdeeld over 5 tot 8 bouwlagen. Nagenoeg alle appartementen hebben een buitenruimte met uitzicht op het IJmeer of de jachthaven. De bewoners hebben toegang tot vier op het zuiden gelegen afgesloten binnentuinen. Onder het gebouw ligt een parkeergarage en een gemeenschappelijke fietsenstalling.

Het IJland is een ontwikkeling van Borghese Real Estate in samenwerking met COD. Het ontwerp is van Inbo Architecten. BAM Woningbouw Amsterdam is verantwoordelijk voor de realisatie van het woongebouw. Naar verwachting worden de gebouwen vanaf het vierde kwartaal 2018 opgeleverd.

Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest: “Met deze compacte appartementen voorzien we in een behoefte waar nauwelijks aanbod van is in Amsterdam, en meer specifiek op IJburg. Met een gemiddelde huurprijs van circa 1.000 euro per maand zijn de appartementen een goede optie voor jonge werkende stellen, empty nesters en alleenstaanden van middelbare leeftijd, die in Amsterdam willen gaan wonen. De woningen zijn een mooie aanvulling op het huidige bezit van het ARC Fund op IJburg.”

Enno Otten, Borghese Real Estate: “Het geraffineerde ontwerp van Het IJland zorgt voor een unieke woonervaring voor huurders en een optimale verhuurbaarheid voor de belegger. Borghese Real Estate en COD zetten in op het ontwikkelen van huur en koopwoningen in het middensegment. In onze woningprojecten houden we daarom gedurende het hele ontwikkelingsproces specifiek rekening met de technische en commerciële eisen en wensen van beleggers.”

Namens Borghese Real Estate en COD trad Capital Value op als transactiebegeleider en CMS als juridisch adviseurs.

 

http://www.amvest.nl/nieuws/amvest-sluit-overeenkomst-voor-appartementen-op-ijburg/

Share.

Comments are closed.