Van Wijnen en Delta Lloyd slaan eerste paal voor 50 appartementen in Leiden

0

Delta Lloyd Vastgoed heeft een nieuwbouwontwikkeling bestaande uit vijftig vrijesectorappartementen gekocht van Van Wijnen West bv. Op 8 september jl. is de eerste paal geslagen. Het complex met de naam ‘Kroon van Noord’ wordt gebouwd in het Noorderkwartier in Leiden.

De ontwikkeling maakt deel uit van een complex waarin ook appartementen van woningcorporatie de Sleutels zijn gerealiseerd. Het complex ligt op ongeveer een kilometer van het historische stadscentrum. Het Noorderkwartier kent vele voorzieningen, waaronder supermarkten, basisscholen, een middelbare school en enkele horecagelegenheden. Het complex is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer en zal begin 2018 worden opgeleverd.

Igno Schings, manager Vastgoed van Delta Lloyd: “De aankoop past binnen het investeringsbeleid van Delta Lloyd waarbij het accent ligt op een verdere uitbreiding van de woningportefeuille met vrijesectorhuurwoningen.”

Theo Rook, directeur Van Wijnen West bv: “Van Wijnen is meerdere jaren actief in het ontwikkelen van nieuwbouwwoningen in Leiden. Woningcorporatie de Sleutels heeft de grond en het plan verkocht, omdat de woningcorporatie zich verder wil concentreren op haar kerntaken. De bouw van koop- en vrije sectorhuurwoningen behoren daar niet toe. De bestaande plannen zijn in overleg tussen partijen aangepast.”

Paul Laudy, wethouder Bouw en Openbare Ruimte van de gemeente Leiden: “Ik ben blij dat dit plan doorgang heeft gevonden en dat Van Wijnen nu voortvarend aan de slag gaat. Juist omdat er in Leiden veel vraag is naar huurwoningen in de vrije sector.”
Aqua Vastgoed adviseerde de verkopende partij Van Wijnen West bv. Delta Lloyd Vastgoed werd bij deze aankoop geadviseerd door Capital Value in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff.

 

https://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-transactieberichten/2016/q3-2016/transactieberichten-uit-het-derde-kwartaal-van-2016/van-wijnen-en-delta-lloyd-slaan-eerste-paal-voor-50-appartementen-in-leiden?page=1&region=

Share.

Comments are closed.