Habacker Holding Gmbh & Co. Kg verkoopt XXL distributiecentrum

0

Een van de grootste single asset deals van 2016 in de Nederlandse logistiekmarkt.

Habacker Holding GmbH & CO. KG heeft de verkoop van een gerenoveerd distributiecentrum aan Exeter Property Group Europe afgerond. Het XXL distributiecentrum heeft een oppervlakte van 63.363 m² en is gelegen aan de Witte Vennenweg 1 in Oostrum-Venray. Het pand wordt volledig geleased aan logistiek serviceprovider DSV die onlangs een nieuw langetermijn-leasecontract is aangegaan. Het transactievolume komt neer op zo’n 36,2 miljoen euro en is daarmee een van de grootste single asset deals van 2016 in de Nederlandse logistiekmarkt.

Oostrum is een belangrijke hub voor de activiteiten van DSV. Vanuit deze locatie bedient het bedrijf verschillende grote expediteuren en maakt het veelvuldig gebruik van de multimodale diensten in de nabijheid van Venray en de infrastructuur richting het Europese binnenland.

Michiel Assink, Senior Director Industrial & Logistics van CBRE: “Huurders, ontwikkelaars en investeerders richten zich allemaal meer dan ooit op dit soort strategische logistieke hubs. Daardoor worden niet alleen het aanbod van grond, maar ook bestaande panden die geschikt zijn voor grootschalige, strategische, multimodale locaties in Nederland, steeds schaarser. Dat leidt onvermijdelijk tot een krapte op de markt.”

Tijdens het verkoopproces werd Habacker Holding GmbH & CO. KG vertegenwoordigd door CBRE. Van Doorne NV adviseerde over de juridische zaken. Exeter Property Group Europe werd geadviseerd door Proptimize en Loyens & Loeff.

 

http://nieuws.cbre.nl/habacker-holding-gmbh–co-kg-verkoopt-xxl-distributiecentrum/

Share.

Comments are closed.