In vier jaar realiseren Thuisvester en van Wanrooij 529 woningen in drie gemeentes

0

Innovatieve contractvorming borgt bouwprogramma met beperking van risico’s

Corporaties hebben gronden aangekocht die bestemd waren voor gemengde projecten, met huur- en koopwoningen. Omdat corporaties zich nu uitsluitend richten op sociale huur bedacht Thuisvester een innovatieve manier om contracten te sluiten. Daardoor kan de met gemeenten afgesproken differentiatie in de bouwopgave volledig tot zijn recht komen. Een jaar na de presentatie van het idee aan marktpartijen zetten Thuisvester en bouwbedrijf Van Wanrooij uit Geffen op 28 juli hun handtekening onder deze omvangrijke samenwerkingsovereenkomst.

Ontwikkelrisico voor bouwbedrijf
Thuisvester bood verschillende ontwikkelende bouwbedrijven waar zij een goede relatie mee heeft, een pakket aan van 257 te bouwen huurwoningen én 272 koopwoningen op bijna 72.000 m² grond. Zij werden gepolst voor een totaalaanpak, waarbij de marktpartij het bouw- en verkooprisico voor de koopwoningen op zich neemt en tevens de huurwoningen op deze locaties kan bouwen. Voor de grondgebonden woningen is gekozen voor conceptwoningen van de marktpartij en deze zijn daardoor goed en aantrekkelijk geprijsd. De huurwoningen wil Thuisvester verhuren in de sociale sfeer. Partijen werken op basis van een raamovereenkomst waarin ruimte is voor samenwerken en meedenken over de beste oplossingen. Thuisvester en Van Wanrooij tekenen op 28 juli de overeenkomst.

Nieuwbouwwoningen per gemeente
Met dit pakket worden de komende vier jaar 529 nieuwbouwwoningen in drie gemeenten gerealiseerd.

Gemeente Oosterhout
Contreie, Het slot – 93 huurwoningen en 38 koopwoningen
Loevesteinlaan, Loevepark – 54 huurwoningen en 75 koopwoningen

Gemeente Rucphen
Schijf, Berg van Trijp – 20 koopwoningen
Rucphen, Hofstede – 38 huurwoningen en 21 koopwoningen
Rucphen, herstructurering – 32 huurwoningen
Sprundel, Vissenberg – 15 huurwoningen en 21 koopwoningen
St. Willebrord, Emmastraat – 26 huurwoningen en 82 koopwoningen

Gemeente Zundert
Onder de Mast – 7 huurwoningen
Van der Wallschool – 7 huurwoningen

Pierre Hobbelen, directeur-bestuurder Thuisvester:
“Dit contract is een mooi voorbeeld van nieuwe samenwerkingsvormen waarbij Thuisvester de kennis en expertise vanuit de markt maximaal benut. De eerdere samenwerking met Van Wanrooij in Oosterhout geeft alle vertrouwen voor een succesvolle realisatie van dit grote contract.”.

Clemie van Wanrooij, statutair directeur Van Wanrooij BV
“Van Wanrooij hecht als familiebedrijf aan goede samenwerking. Met Thuisvester is daarvoor een heel goede basis gevormd. Van Wanrooij is blij met de omvangrijke opdracht die tevens een nieuwe vorm van samenwerking met woningcorporaties betekent.”

Johan Westra, bestuursvoorzitter van Thuisvester:
“Thuisvester doet hiermee recht aan de focus op de sociale huursector, en komt alle bouwafspraken met de gemeenten na. Tegelijk beperken we ons risico enorm en leggen een hoge kwaliteit vast voor de huurwoningen tegen een scherpe prijs.

 

http://www.aedes.nl/binaries/downloads/reputatiemanagement/persberichten-corporaties/week-30/20160730-529-woningen-in-vier-jaar.pdf

Share.

Comments are closed.