Bouwfonds IM koopt één Ierse en twee Britse parkeergarages

0

Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) heeft in Ierland en Noord-Ierland (VK) drie parkeergarages gekocht ten behoeve van het Bouwfonds European Real Estate Parking Fund III. De investering bedraagt circa € 25,5 miljoen.

De parkeergarage Parnell Street in Dublin (Ierland) is gekocht van de Ierse vastgoed-beleggingstrust Green REIT plc. De garage heeft 503 parkeerplaatsen en wordt gehuurd door Park Rite, de grootste parkeerexploitant van Ierland. De parkeergarage staat in het centrum van Dublin, in de wijk rond O’Connell Street, en is verbonden met het populaire bioscoopcomplex Cineworld Dublin. Andere belangrijke trekpleisters zijn het Dublin Institute of Technology en het Rotunda Hospital. Drie van de topwinkellocaties van Ierland, Mary Street, O’Connell Street en Henry Street, bevinden zich binnen een straal van 500 meter. Bij de aankoop In Dublin werkte Bouwfonds IM samen met de Ierse agent HWBC.

In Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland (Verenigd Koninkrijk), kocht Bouwfonds IM de parkeergarages Hilton en Lanyon van Brunswick, een onderdeel van vastgoed-onderneming William Ewart Properties. Deze garages hebben bij elkaar 777 parkeer-plaatsen. Ze worden gehuurd door APCOA, een van de grootste uitbaters van parkeer-voorzieningen in Europa. Beide parkeergarages staan in het Waterfront. Ze zijn uitstekend bereikbaar en bevinden zich dicht bij het Centraal Station en het centrum van Belfast. De belangrijkste trekpleisters zijn de Waterfront Hall (7000 m2 multifunctionele ruimte voor evenementen, 270.000 bezoekers per jaar), het Hilton Hotel (9 vergaderzalen en 198 hotelkamers), meerdere kantoorgebouwen en de gerechtsgebouwen van Belfast. Bij de aankoop In Belfast werkte Bouwfonds IM samen met de VK agent Parking Matters.

René Zerull, manager van Parking Fund III: “We zijn blij dat we deze investeringen in twee economisch bruisende Europese steden hebben kunnen realiseren voor ons fonds. De parkeergarages zijn commercieel sterk en worden omringd door goede bestaande trekpleisters en diverse nieuwe ontwikkelingen. Het Parking Fund III heeft nu een omvang van zo’n EUR 105 miljoen en zal doorgroeien tot ongeveer EUR 350 miljoen.”

Na het succes van Bouwfonds European Real Estate Parking Fund I en II introduceerde Bouwfonds IM zijn derde Europese parkeergaragefonds voor institutionele beleggers in 2014 met dezelfde beleggingsstrategie. De kern van deze strategie bestaat uit de opbouw van een Europese portefeuille van eersteklas duurzame parkeergarages,voornamelijk op locaties in stadscentra. Bart Pierik, Managing Director Parking and Commercial, licht toe: “Sinds 2005 is Bouwfonds IM een ervaren investeerder met een solide reputatie. De laatste drie jaar hebben we elf parkeergarages overgenomen: vijf in 2014, drie in 2015 en (tot nu toe) drie in 2016.”

De parkeerportefeuille vertegenwoordigt een waarde van EUR 800 miljoen. De totale portefeuille van Bouwfonds IM heeft een waarde van EUR 6,2 miljard en is verdeeld over de sectoren commercieel vastgoed en woningen, parkeergarages, communicatie-infrastructuur en landbouw & boerderijen.

 

http://www.bouwfondsim.com/nl/bouwfonds-im-acquires-one-irish-two-uk-car-parks/

Share.

Comments are closed.