Amvest koopt 266 woningen aan de Van Sijpesteijnkade in Utrecht

0

Op 13 juli 2016 hebben Amvest Investment Management en Wessels Zeist de turnkey-koopovereenkomst gesloten voor het project Van Sijpesteijnkade (Westflank fase 3A) in het stationsgebied van Utrecht. Het betreft 266 appartementen in het vrijesectorhuursegment. De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). Naar verwachting start de bouw eind 2016.

Begin 2015 zijn APF International, VolkerWessels ondernemingen Wessels Zeist en Wessels Rijssen samen met Porten Development geselecteerd voor de ontwikkeling van deze locatie. Op basis van het stedenbouwkundig ontwerp van Group A heeft OeverZaaijer een 90 meter hoge woontoren ontworpen. De appartementen, die in grootte variëren van 44 tot 78 m2 woonoppervlak, bevinden zich op de tweede tot en met de 29ste verdieping. Bijzonder is het monument aan de Van Sijpesteijnkade dat integraal is opgenomen in het ontwerp. In de plint en in het monument komen commerciële ruimtes. Wessels Zeist is verantwoordelijk voor de realisatie van de woontoren.

Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest: “Met deze compacte stadsappartementen voorzien we in de grote behoefte naar een type woning waar veel vraag naar is en bijzonder weinig aanbod. De woningen met een gemiddelde huurprijs van circa 850 euro per maand zijn met name bedoeld voor young professionals en mensen die willen genieten van het leven in de stad. Het gebouw, goed gesitueerd naast het Centraal Station midden in het centrum van Utrecht, wordt een nieuwe landmark in de portefeuille van het ARC Fund.”

Het project is onderdeel van een grootschalige transformatie van het gehele stationsgebied van Utrecht. De Leidsche Rijn wordt in ere hersteld waardoor de Van Sijpesteijnkade weer een echte kade wordt.

 

http://www.amvest.nl/nieuws/amvest-koopt-266-woningen-aan-de-van-sijpesteijnkade-in-utrecht/

Share.

Comments are closed.