Grote opknapbeurt voor winkelcentrum Almeloplein, Den Haag

0

Het winkelcentrum Almeloplein, nabij het Zuiderpark, wordt vernieuwd Zo krijgt de supermarkt Lidl een volwaardiger vestiging en wordt het plein zelf een prettiger verblijfsruimte. Er komt meer aandacht voor duurzaamheid, met groene daken en ledverlichting. Het winkelcentrum wordt met 35 extra parkeerplaatsen bovendien beter bereikbaar voor de buurt. Het plan om plein en winkelcentrum nieuw leven in te blazen kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen de Lidl, de eigenaar van de overige winkels (Vestia ) en de ondernemers. Omwonenden praten mee over de uitwerking van het definitieve plan.

Wethouder Joris Wijsmuller: “Dit winkelcentrum is belangrijk voor de buurt en verdient een duurzame investering. Toen de bestaande supermarkt Lidl het voorstel deed om de winkel te vervangen door een grotere moderne winkel, hebben we de handen in een geslagen om het hele winkelcentrum naar een hoger plan te trekken”.

Het nieuwe gebouw van de Lidl wordt duurzaam met innovaties als ledverlichting en een energiezuinig klimaatsysteem. Ook zal het gebouw worden voorzien van een groen dak. De gemoderniseerde winkel krijgt een uitgebreider assortiment. Om de uitbreiding mogelijk te maken, zullen enkele zittende ondernemers verhuizen naar winkelruimtes die nu leegstaan.

Samen met de ondernemers is een plan gemaakt voor de benodigde extra 35 parkeerplaatsen. Door de uitbreiding van de supermarkt wordt het winkelplein zelf kleiner. Dit maakt dat het nu grote, open plein beslotener en gezelliger wordt. Het ontwerp van het Almeloplein wordt samen met omwonenden en andere belanghebbenden uitgewerkt tot een definitief plan.

Na de zomer start de Lidl met de sloop van de bestaande supermarkt en de aangrenzende kiosk. Aansluitend start de nieuwbouw. Het is de bedoeling dat de nieuwe supermarkt begin 2017 open gaat. Het nieuwe plein moet in het najaar van 2017 klaar zijn.

 

http://www.denhaag.nl/home/bewoners/actueel/pers/to/Grote-opknapbeurt-voor-winkelcentrum-Almeloplein.htm

Share.

Comments are closed.