Bouw twee nieuwe hotels in Amsterdamse Houthavens

0

Realisatie MOXY Hotel en Residence Inn by Marriott.

Heren2 en Cycas Hospitality bundelen de krachten in een groot hotelproject op de kop van de Danzigerkade in de Houthavens van Amsterdam. De bouw van twee nieuwe hotels is deze week van start gegaan; een hip MOXY Hotel en een Extended Stay hotel, onder het merk Residence Inn by Marriott, met respectievelijk 120 en 60 hotelkamers. Beide hotels worden gerealiseerd in een pand dat uitkijkt over het IJ en waar tevens een restaurant, een zwembad en een fitness worden ontwikkeld. De hotels worden in samenwerking gerealiseerd door ontwikkelaar Heren2, Cycas Hospitality en Marriott International. Naar verwachting openen de hotels hun deuren in het najaar van 2017.

Bij de bouw van de twee hotels, treedt Heren2 op als beleggende ontwikkelaar. Heren2 heeft een sterke focus op het duurzaam ontwikkelen van de IJ-oevers in Amsterdam. Zij wendden de Engels-Nederlands hotelmanagementorganisatie Cycas Hospitality aan als betrouwbare en ervaren partij, die vanaf het begin het potentieel van het Houthavengebied zag. Cycas Hospitality verzorgt – onder een langdurige huurovereenkomst met Heren2 – de exploitatie van de hotels, die beiden met hun eigen karakter zowel de zakelijke klanten als de toeristen beogen te bedienen. Heren2 is in het concept en de transactie begeleid door Colliers International Hotels, dat vanuit haar vestiging in Amsterdam haar internationale expertise in vastgoeddiensten en specialisatie in hotels heeft aangewend voor dit project.

De Houthavens als culturele en creatieve omgeving
De Houthavens, voorheen een Amsterdams gebied met een industriële geschiedenis, beslaat de oevers van het IJ en vormt een state-of-the-art culturele en creatieve omgeving. Een dynamische havensfeer ontmoet het gevoel van onafhankelijkheid, dat wordt geboden door het omliggende water, waarin de hotspot voor de creatieve industrie weerspiegeld wordt. Hier hebben zich al vele bedrijven gevestigd, waaronder Diesel, Hugo Boss, Barts, Toms, Dedato Architecten en Aegis. Inmiddels kent de Houthavens ook haar eigen theater, waar het toneelstuk over Anne Frank wordt opgevoerd. Ook horecagelegenheden nemen in aantal toe. Het Houthavengebied is een goed bereikbare creatieve hub en bovenal een toekomstbestendige en stimulerende werkplek met schitterende uitzichten over het IJ en het Westelijk Havengebied.

Over Heren2
Als multidisciplinaire vastgoedontwikkelaar is Heren2 actief op het gebied van concept ontwikkeling, het maken van haalbaarheidsstudies, projectmanagement, vastgoedbeheer, en het uitvoeren van due dilligence onderzoeken. Als gebiedsontwikkelaar heeft Heren2 nu vooral de focus op de IJ-oevers van Amsterdam. De transformatie van de nieuwe Houthavens rondom de Minervahaven is hier een goed voorbeeld van. Naast deze transformatie is de herontwikkeling van de Oranjewerf in Noord gestart. Deze scheepswerf aan de Nieuwendammerdijk wordt getransformeerd naar zo’n 1.000 woningen met voorzieningen.

 

http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/market-news/2016/09-06-2016-bouw-twee-nieuwe-hotels-in-amsterdamse-houthavens

Share.

Comments are closed.