Van Wijnen en Amvest sluiten overeenkomst voor 49 woningen in Groningen

0

Op 29 maart 2016 hebben Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Amvest Investment Management de turnkey-overeenkomst gesloten voor het project Melisseweg in het oosten van de stad Groningen. Het betreft 49 eengezinswoningen in het vrijesectorhuursegment. De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund).

Van Wijnen Noord start in december 2016 met de bouw en verwacht de woningen in het 2e kwartaal van 2017 aan Amvest op te leveren.

Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest: “Deze aankoop is in lijn met de focus van het ARC Fund op specifieke doelgroepen en steden. Door de verstedelijkingstrend, die volgens recent onderzoek van Amvest doorzet, is het voor het fonds interessant om te investeren in een stad als Groningen”.

De 49 woningen zijn ontwikkeld op basis van het Woonplatform-concept van Van Wijnen, waarbij een uniforme basiswoning snel en flexibel is aan te passen aan de wensen van de koper. Venster Architekten uit Gouda is verantwoordelijk voor het ontwerp. Aqua Vastgoed begeleidde verkoper bij de samenwerking.

Het project is een ontwikkeling van Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en omvat in totaal circa 110 woningen. Naast de 49 woningen voor Amvest worden later nog zo’n 60 koopwoningen voor particulieren gerealiseerd.

 

http://www.amvest.nl/nieuws/van-wijnen-en-amvest-sluiten-overeenkomst-voor-49-woningen-in-groningen/

Share.

Comments are closed.