Vastned breidt uit in Parijs en Utrecht met acquisities voor €23 miljoen

0

Vastned, de beursgenoteerde Europese vastgoedonderneming met focus op venues for premium shopping, heeft de kwaliteit van de portefeuille verder verbeterd met acquisities in Parijs en Utrecht voor in totaal €23,0 miljoen.

Groei premium city high street shops
Na de eerste acquisities in rue des Rosiers vorig jaar, breidt Vastned de cluster in de historische wijk Le Marais uit met rue des Archives 21 voor €8,1 miljoen. Het fashionmerk Sandro Men huurt de high street shop van bijna 160 vierkante meter, die verdeeld is over de begane grond en de kelder. Deze premium city high street shop is gelegen op het beste stuk van één van de populairste winkelstraten in Le Marais voor high-end en luxueus winkelen met naast Sandro onder andere Gucci, Moncler, The Kooples, bijzondere boetiekjes maar ook trendy bars en restaurants. De verkoper was een Frans family office. Vastned werd bij deze transactie geadviseerd door Jerome Elkoubi Transactions en Taylor Wessing.

In Utrecht kocht Vastned Vredenburg 9 voor €14,9 miljoen. Dit unieke gebouw van bijna 1.600 vierkante meter met een brede façade van ruim twintig meter ligt in hartje Utrecht aan het Vredenburgplein, schuin tegenover de flagship store van Zara, Starbucks en de nieuwe entree van het grootste treinstation van Nederland, Hoog Catharijne. Het jongerenfashionmerk CoolCat huurt in totaal ruim 830 vierkante meter verdeeld over drie verdiepingen. In de kelder met een entree op de begane grond huurt het schoenenmerk Sacha ongeveer 400 vierkante meter. Tevens zullen op de derde verdieping vier appartementen worden gecreëerd. De verkopers waren Tristan Capital Partners en Timeless Investments, die werden geadviseerd door Brickstone Retail.

Desinvesteringen niet-strategisch vastgoed
Naast deze acquisities verkocht Vastned in Drachten en IJsselstein niet-strategisch vastgoed voor een totaalbedrag van €1,3 miljoen, circa 5% boven boekwaarde.

Taco de Groot, CEO Vastned
In Le Marais deden we vorig jaar onze eerste acquisitie en stap voor stap breiden wij daar verder uit. De smalle wegen en eeuwenoude gebouwen maken Le Marais een bijzondere wijk die zowel de Parijzenaar als een toenemend aantal toeristen trekt. Het pand in Utrecht is een uniek gebouw met veel potentie op een sterke locatie.

 

http://pers.vastned.nl/vastned-breidt-uit-in-parijs-en-utrecht-met-acquisities-voor-23-miljoen/

Share.

Comments are closed.