Woningbouw RijswijkBuiten pakt flink door

0

Gemeente Rijswijk en de ontwikkelcombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van 250 woningen op de percelen direct gelegen aan de Prinses Beatrixlaan.

De ontwikkelcombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten is een samenwerking van Dura Vermeer Bouw Zuid West en VolkerWessels Vastgoed. De ontwikkelcombinatie zal voor eigen rekening en risico de locatie ontwikkelen, bestaande uit duurzame woningen met woningen met een EPC van 0,0. Het aanbod in woningen zal bestaan uit zowel grondgebonden woningen als appartementen.

Wethouder Ronald van der Meij: “Ik ben buitengewoon verheugd dat met de ondertekening van deze overeenkomst wij in RijswijkBuiten ook vanaf 2016 wederom flink kunnen doorpakken om aan de vraag van vele potentiële huizenkopers te kunnen voldoen.”

Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed ziet het project met vertrouwen tegemoet. “Wij ervaren het als bijzonder prettig dat de gemeente Rijswijk eenzelfde duurzaamheidsambitie heeft als onze onderneming waardoor er in dit project standaard woningen zullen worden aangeboden met een EPC van 0,0, ruim onder de eisen van het bouwbesluit. Hierbij zetten we geen stip op de horizon, maar voorbij de horizon.”

Rob Steijn, directeur Dura Vermeer Bouw Zuid West sluit zich hierbij aan. Hij benadrukt daarbij de bijzondere samenwerking binnen RijswijkBuiten: “RijswijkBuiten is een katalysator voor samenwerking! Samenwerking tussen gemeente en private partijen, maar vooral die met de woonconsumenten.”

RijswijkBuiten
In de komende 10 jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tot 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en ’t Haantje, waarvan momenteel meer dan 300 woningen gerealiseerd zijn. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor- en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. Energiezuinig en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, de opzet met zogenaamde parkeerhoven, als ook de groene omgeving en het water in het gebied.

 

http://www.duravermeer.nl/nieuws/woningbouw-rijswijkbuiten-pakt-flink-door

Share.

Comments are closed.