Provast en Gemeente Den Haag tekenen ontwikkelovereenkomst voor 30.000 m² op Grotiusplaats

0

In de overeenkomst staan plannen voor een hotel van 6000 m² en 175 huurwoningen. De ontwikkeling komt op de Grotiusplaats, vlakbij Den Haag CS richting Beatrixkwartier.

De komende periode zal Provast een plan ontwikkelen voor het hotel en de woontoren met een volume van circa 30.000 m². Het betreft woningen in het veelgevraagde vrije sector huursegment. Onderdeel van de plannen behelst een onderzoek naar het overkluizen van de Utrechtsebaan, zodat een vriendelijk en groen stadsplein ontstaat.

Martijn Dirks, partner bij Provast: “Wij zijn erg verheugd over dit nieuwe project. Het stationsgebied van Den Haag is een aantrekkelijke plek om te wonen en te verblijven. De functies hotel en wonen sluiten goed aan bij het bestaande milieu. Ook past het project goed binnen onze visie van binnenstedelijke ontwikkeling en functiemenging. Door een groot aantal middeldure huurwoningen toe te voegen, sluiten we ook aan op de wens van de woonconsument in Den Haag en de ambitie van de van de gemeente om meer mensen in het centrum te huisvesten. We voeren op dit moment al diverse verkennende gesprekken met hotelexploitanten en investeerders.”

Joris Wijsmuller, wethouder stadsontwikkeling: “Den Haag groeit. Onze visie is om die groei in de stad op te vangen in plaats van er bijvoorbeeld groen voor op te offeren. Daar sluit het initiatief van Provast prima bij aan. Het gebouw komt op een prachtige centrale plek. Omdat er niet alleen woningen komen maar ook een hotel, wordt het levendig in het gebied. Daarom willen we ook graag meewerken aan het onderzoek naar de overkapping van de Utrechtsebaan, zodat Den Haag er een aangenaam plein bijkrijgt.”

De Grotiusplaats ligt op een markante binnenstedelijke locatie, en vormt een belangrijke schakel tussen het station Den Haag Centraal en Bezuidenhout. De nieuwe toren is belangrijk voor de stadsentree van Den Haag en wordt een toevoeging aan de imposante skyline die de afgelopen jaren is ontstaan in het centrum van de stad.

De overeenkomst met Provast past binnen een ambitieus stedelijk programma waarbij de verbinding met en de bereikbaarheid van Bezuidenhout wordt verbeterd. Een eventuele overkapping van de Utrechtsebaan zou daar aan bijdragen. Hiermee komt een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsklimaat in het gebied tussen Den Haag Centraal, Bezuidenhout en het Beatrixkwartier dichterbij.

Provast voldoet met dit hoogwaardige project aan de grote behoefte vanuit de markt aan multifunctionele gebouwen op binnenstedelijke locaties.

 

http://provast.nl/provast-en-gemeente-den-haag-tekenen-ontwikkelovereenkomst-voor-30-000-m2-op-grotiusplaats-den-haag/

Share.

Comments are closed.