Valad Europe en York Capital verwerven kantorenportefeuille Kamer van Koophandel

0

Valad Europe en York Capital hebben een deel van de kantorenportefeuille van de Kamer van Koophandel voor EUR 56,1 miljoen gekocht voor het Valad Netherlands Diversified Partnerschip (VNDP).

Het gaat om de multi tenant kantoorgebouwen in Amsterdam (De Ruyterkade 5), Rotterdam (Blaak 40), Den Haag (Koningskade 30), Arnhem (Kronenburgsingel 525), Woerden (Watermolenlaan 1), Amersfoort (Printerweg 6) en Leeuwarden (Heliconweg 62). In totaal gaat het om 35.854 m² verhuurbare vloeroppervlakte en 340 parkeerplaatsen. De Kamer van Koophandel zal in een aantal gebouwen een substantieel metrage terug huren middels een gedeeltelijke sale-and-leasebacktransactie.

Mark McLaughlin, Managing Director, Valad Benelux: “Deze sale-and-leasebacktransactie was een uitstekende gelegenheid om zeven (van de oorspronkelijke portefeuille van tien) gebouwen te kopen. De locaties vormen een goede combinatie voor een portefeuille: ze bieden geografische diversiteit en worden ondersteund door degelijke lange termijn huurcontracten met de gebruikers. Dit is precies het soort investering dat we voor VNDP in gedachten hadden.”

Valad Europe heeft het fonds VNDP gelanceerd met als eerste doel het realiseren van een portefeuille met een omvang van EUR 500,- miljoen waarbij wordt geïnvesteerd in Core Plus/Value Add kantoor, industriële, logistieke en out of town retail-objecten in Nederland. Het fonds richt zich op portefeuilles en single assets op aantrekkelijke locaties en van goede kwaliteit èn in omvang variërend van EUR 10,- – EUR 100,- miljoen. De aankoop is de tweede grote overname sinds de lancering van het fonds eerder dit jaar.

De Kamer van Koophandel, een zelfstandig bestuursorgaan, helpt ondernemers bij het starten, innoveren en ondernemen in binnen- en buitenland. Met het Handelsregister legt zij de basis voor een veilig handelsverkeer. De verkoop past in de strategie van de Kamer van Koophandel die is gericht op flexibiliteit van onder andere huisvesting.

Tijdens het due diligence proces werd Valad Europe bijgestaan door Van Doorne nv en Loyens & Loeff nv (juridisch), TAGIS bv (technisch) en Hofstede cs (milieuadvies). De Kamer van Koophandel werd begeleid door CMS Derks Star Busmann nv (juridisch). DTZ Zadelhoff heeft namens de Kamer van Koophandel het verkoopproces uitgevoerd (commercieel).

 

https://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-transactieberichten/2015/q3-2015/transactieberichten-uit-het-derde-kwartaal-van-2015/kamer-van-koophandel-verkoopt-kantorenportefeuille-aan-valad-europe-(1)/?page=1&region=

Share.

Comments are closed.