Heembouw realiseert nieuw warehouse voor Staay Food Group

0

In opdracht van logistiek vastgoedspecialist WDP Nederland realiseert Heembouw een nieuw bedrijfspand voor Staay-Hispa, op bedrijventerrein Nieuwland Parc in Papendrecht.

De nieuwe bedrijfshuisvesting wordt een state-of-the-art warehouse, dat bestaat uit 7.500 m² hal met koelcellen en circa 2.100 m² kantoor en wordt gerealiseerd tegenover het reeds bestaande pand van Staay Export, gelegen in Alblasserdam. Dit bestaat uit ruim 6.500 m² hal, inclusief entresol en circa 1.500 m² kantoor. Beide bedrijven behoren tot de Staay Food Group, dat onder het motto “De wereld is onze tuin” wereldwijd kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare groenten en fruit uit eigen bron levert. Staay-Hispa zal werkgelegenheid bieden aan zo’n 100 mensen. Het ontwerp is van Habeon Architecten. BOAG advies en management is bij dit project betrokken als adviseur en directievoerder.

Heembouw is inmiddels gestart met de bouwwerkzaamheden. De oplevering en in gebruik name van het nieuwe pand is gepland voor het einde van het jaar. Staay-Hispa heeft een 15-jarige huurovereenkomst met WDP Nederland gesloten. WDP zal ook het bestaande pand van Staay Export in portefeuille nemen.

Staay-Hispa is nu gevestigd in Barendrecht. De strategische ligging van de Drechtsteden, de goede achterlandverbindingen, de aanwezigheid van de Dordtse Zeehaven, het aanbod van goed geschoolde werknemers en de ontwikkeling van een containertransferium in Alblasserdam zijn sterke troeven bij het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid voor de regio. Het bedrijventerrein Nieuwland Parc waar Staay-Hispa zich vestigt, is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht.

Staay-Hispa heeft voor haar vestigingsplaatskeuze gebruik gemaakt van de diensten van DEAL! Drechtsteden Promotion en Investments Agency, in nauwe samenwerking met de gemeente Papendrecht.

 

http://www.heembouw.nl/nieuws/heembouw-realiseert-nieuw-warehouse-voor-staay-food-group.html

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?