Raad van State keurt “De Fietser” goed

0

De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan over het Fiets Experience Center. De gemeenteraad heeft in 2014 een bestemmingsplan vastgesteld dat het mogelijk maakt om in de Westhal op het voormalige Enka-terrein een Fiets Experience Center te ontwikkelen. De Mediamarkt Ede heeft hiertegen bezwaar aangetekend bij de Raad van State. Het hoogste Nederlandse gerechtsorgaan heeft het beroep van de Mediamarkt niet-ontvankelijk verklaard. Daarmee is de weg nu definitief vrijgemaakt voor het Fiets Experience Center. Op korte termijn zal begonnen worden met de grootschalige renovatie van de rijksmonumentale Westhal.

Met de komst van De Fietser krijgt Ede een uniek concept. Bij De Fietser kunnen bezoekers fietsen testen, ook op een indoor testparcour. Mensen kunnen er ook fietsen huren en de mooie omgeving gaan verkennen. Wethouder Weijland: “Ik ben blij dat we nu verder kunnen. De Fietser trekt veel bezoekers uit het hele land naar Ede. Die gaan niet alleen naar De Fietser, maar gaan ook ergens iets drinken of een hapje eten. Of ze combineren het met een bezoek aan het Kroller Muller. Dat is goed voor de economische ontwikkeling van Ede.”

Mediamarkt naar Raad van State
Het gaat bij De Fietser niet alleen om het testen van fietsen. Voor initiatiefnemer Accell is het essentieel dat in “De Fietser” ook fietsen besteld kunnen worden. Kopers halen hun fiets dan later op bij hun (eigen) fietsenhandelaar. Om het ook mogelijk te maken op zondag een fiets te bestellen is voor De Fietser de winkeltijdenverordening aangepast. Wethouder Weijland: “Het is logisch dat het grootste aantal bezoekers in het weekend komt. Dan moet het toch ook mogelijk zijn ter plekke een nieuwe fiets te bestellen die dan op een later tijdstip geleverd wordt.” Daar was de Mediamarkt Ede het niet mee eens en zij dienden een beroep in bij de Raad van State. De Mediamarkt Ede mag op zondag namelijk niet open en zij was het niet eens met in haar ogen ‘de uitzonderingspositie van De Fietser’.

De Raad van State heeft nu geoordeeld dat er niks mis is met het bestemmingsplan voor De Fietser en dat er ook op zondag fietsen besteld mogen worden. Volgens afspraak halen kopers hun fiets later op bij hun eigen fietsendealer. Naar verwachting opent De Fietser in september 2016 haar deuren.

 

http://www.asrvastgoedontwikkeling.nl/nieuws/persberichten/2015/06/raad-van-state-keurt-%E2%80%9Cde-fietser%E2%80%9D-op-enka-goed/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?