First Sponsor Group koopt Holiday Inn/Holiday Inn Express Hotels in Amsterdam

0

First Sponsor Group Limited, een beursgenoteerde institutionele Singaporese belegger, heeft via haar dochteronderneming FS NL Property 2 B.V., de Holiday Inn en Holiday Inn Express hotels in Amsterdam verworven van IVG Institutional Funds GmbH (IVG IF).

De hotels, twee merken van de InterContinental Hotel Group, bevinden zich in gebouw Arena Towers aan de Hoogoorddreef 66 in Amsterdam Zuidoost. Het object is verworven voor ongeveer 55 miljoen euro, inclusief transactiekosten.

De kopende partij verkrijgt hiermee circa 17.500 m², verdeeld over 120 kamers in het Holiday Inn hotel en 323 kamers in het Holiday Inn Express. De hotels hebben ieder een eigen entree en beschikken gezamenlijk over een variëteit aan vergaderfaciliteiten en restaurants. De hotels en 440 bijbehorende parkeerplaatsen zijn per mei 2014 voor 25 jaar verhuurd aan The Vincent Hotel Group (TVHG). 69 overige parkeerplaatsen zijn sinds augustus 2012 langjarig verhuurd aan een andere partij.In februari dit jaar kocht First Sponsor Group Limited met een groep private beleggers uit Singapore kantoorgebouw Zuiderhof I op de Amsterdamse Zuidas. De aankoop van het Holiday Inn en Holiday Inn Express betreft de tweede directe acquisitie van een Aziatische belegger in commercieel vastgoed in Nederland.

Erik Langens, Executive Director Capital Markets:
De interesse van Aziatische investeerders in Nederlands commercieel vastgoed groeit. Steeds meer beleggers zijn geïnteresseerd in de aankoop van Nederlandse gebouwen, zoals kantoren, winkelcentra, woningportefeuilles en nu hotels. Wij verwachten dat meerdere Aziatische partijen het voorbeeld van First Sponsor Group zullen volgen.

Jan Steinebach, Director Hotels the Netherlands:
Wij zijn erg blij met de verkoop van deze hotels aan de First Sponsor Group. Deze transactie onderschrijft de kracht van de Amsterdamse hotelmarkt en de continue groei

Reinoud Plantenga, Director Investment Management IVG IF:
Allereerst feliciteren we First Sponsor Group van harte met de aankoop van de Holiday Inn en Holiday Inn Express hotels. Deze transactie heeft het voor IVG IF mogelijk gemaakt om de conversie van het Arena Towers gebied succesvol af te ronden. Naast het hotel bestaat dit uit 6.000 m² herontwikkelde kantoorruimte, verhuurd aan Praxis.

CBRE bracht de transactie voor First Sponsor Group Limited tot stand en was eveneens verantwoordelijk voor de technical due diligence. Loyens & Loeff was betrokken als juridisch adviseur van de koper.
Verkoper IVG IF werd ondersteund door Colliers International. StraatmanKoster was samen met Admetos betrokken als juridisch adviseur en technisch advies werd geleverd door Verwey Vastgoed Management and Indevco.

 

http://nieuws.cbre.nl/first-sponsor-group-koopt-holiday-innholiday-inn-express-hotels-in-amsterdam/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?