Gemeente Vianen en Blauwhoed in co-creatie aan de slag met nieuw plan voor woningbouwlocatie Helsdingen

0

De gemeente Vianen heeft in Blauwhoed een nieuwe ontwikkelaar gevonden voor de woningbouwlocatie Helsdingen. Beide partijen tekenen op 17 juni de overeen-komst voor de ontwikkeling van 100 tot 130 woningen op deze locatie. Een aantal van de woningen betreft huurwoningen voor woningcorporatie LEKSTEDEwonen. Blauwhoed gaat het plan in co-design en co-creatie met toekomstige bewoners, omwonenden en belanghebbenden vormgeven.

De woningbouwlocatie is gelegen op het kruispunt van de Helsdingse Achterweg en Het Slyk nabij het nieuwe Sportcentrum Helsdingen. De voormalig ontwikkelaar van de locatie, Ballast Nedam Ontwikkeling, trok zich onlangs terug uit de ontwikkeling.

Samen bepalen welke woningen er komen
Blauwhoed gaat het plan een nieuwe impuls geven. Co-creatie met geïnteresseerden, omwonenden en andere belanghebbenden speelt daarin een hoofdrol. Ontwikkelings-manager Xavier Delnoij vertelt: “Welke woningen we hier gaan ontwikkelen bepalen we graag samen met geïnteresseerden, omwonenden en andere belanghebbenden. Dat kan variëren van eengezinswoningen tot bungalows. We horen graag van iedereen die geïnteresseerd is in Helsdingen aan elke woningen zij behoefte hebben, zodat we daar op in kunnen spelen.”

Inspirerend plan
Wethouder André Landwehr is verheugd dat er in Blauwhoed een partner is gevonden die de verdere ontwikkeling van Helsdingen mogelijk maakt. “Vianen is een prachtige en unieke gemeente waar de kansen voor het oprapen liggen. Het plan van Blauwhoed is een inspirerend plan waarin de toekomstig bewoner betrokken gaat worden. Ik kijk nu al met spanning uit naar de eerste nieuwe woningen en de bewoners. Ik wens de nieuwe bewoners veel inspiratie en succes”.

2 juli eerste co-design en co-creatiesessie
Blauwhoed nodigt iedereen uit, die geïnteresseerd is in een huis in het nieuwe plan of op een andere manier graag mee wil denken, om ideeën uit te wisselen over de invulling van het plan en de daar te ontwikkelen woningen. Dat kan tijdens een aantal co-design- en co-creatiesessies. De eerste sessie vindt plaats op donderdag 2 juli vanaf 20.00 uur in het nieuwe Sportcentrum Helsdingen. Meer informatie kunt u vinden op www.woneninhelsdingen.nl. Hier kunt u zich ook alvast aanmelden voor de eerste sessie.

 

http://blauwhoed.nl/gemeente-vianen-en-blauwhoed-co-creatie-aan-de-slag-met-nieuw-plan-voor-woningbouwlocatie-helsdingen

Share.

Leave A Reply