WPM Offices sluit overeenkomst vastgoedmanagement met HIH Real Estate GmbH voor kantoren Zuidas

0

WPM Offices heeft voor kantoorcomplexen Beethoven 400 en 500 een vastgoedmanagementovereenkomst afgesloten met HIH Real Estate GmbH. Het betreft in totaal bijna 20.000 m². WPM Groep versterkt hiermee haar positie als grootste vastgoedmanagementorganisatie in Nederland.

De planning is dat beide gebouwen eind 2015 worden opgeleverd. Advocatenkantoor Nauta Dutilh vestigt zich in 400 Beethovenstraat, op de hoek van de Mahlerlaan. Het gebouw is een ontwerp van architectenbureau UN Studio. Architect Ben van Berkel geeft aan dat het ‘coming home’ gevoel een belangrijk thema is in het ontwerp. “Medewerkers brengen veel tijd door in en rond het kantoor. Het is dus van belang dat deze omgeving van optimale kwaliteit is. In een ideale situatie voelt het betreden van de kantoorruimte aan als ‘coming home’. De geveldelen zijn afgestemd op de intensiteit van het zonlicht. De warmtelast op de gevel wordt hiermee op duurzame wijze gereguleerd. 400 Beethovenstraat telt in totaal twaalf verdiepingen, op de begane grond en op de mezzanine is ruimte voor voorzieningen.

Ook 500 Beethoven is een kantoorpand. Hiernaast komen zes stadsvilla’s. Beide zijn ontworpen door architectenbureau Claus en Kaan. Kenmerkend is de scherpe horizontale belijning op de gevel. De balkons zijn gemaakt van wit natuursteen. Aan de westzijde komen een reeks verspringende loggia’s. Het gebouw wordt zes verdiepingen hoog en heeft ook een mezzanine en ruimte voor voorzieningen.

 

http://www.wpmgroep.nl/nieuws/432/8/wpm-offices-sluit-overeenkomst-vastgoedmanagement-met-hih-real-estate-gmbh-voor-kantoren-zuidas/

Share.

Leave A Reply