OVG Real Estate en Deloitte openen “The Edge”

0

Afgelopen vrijdag 29 mei werd op uitnodiging van Coen van Oostrom (CEO OVG Real Estate) en Peter Bommel (CEO Deloitte Nederland) en in het bijzijn van Frans van Houten (CEO Philips), Joop Wijn (Lid RvB ABNAmro), Mark Hawkins (CFO Salesforce) en Daan Roosegaarde (Studio Roosegaarde) onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk een debat gevoerd over de toekomst van duurzaam bouwen, innovatie, digitaal ondernemerschap, partnership en technologie.

Gavin Dunn (Director BREEAM) van Building Research Establishment (BRE) reikte op spectaculaire wijze het officiële BREEAM certificaat uit. Via een drone die door het indrukwekkende atrium naar het podium vloog werd het certificaat aangeleverd. Dit was tevens de officiële opening en bevestigde de BRE nogmaals dat The Edge momenteel het meest duurzame kantoorgebouw van de wereld is volgens de BREEAM certificering.

The Edge, het nieuwste kantoorgebouw op de Zuidas in Amsterdam, is officieel open. Deloitte en OVG Real Estate organiseerden een tweedaags evenement in het teken van digitaal ondernemerschap. Genodigden konden ervaren waarom The Edge een wereldwijde benchmark is op het gebied van duurzaamheid en het gebruik van slimme technologie in vastgoedontwikkeling.

Eind 2014 leverde OVG Real Estate het gebouw op aan hoofdhuurder Deloitte en inmiddels is The Edge helemaal verhuurd. Overige huurders in het gebouw zijn AKD, Salesforce, Henkel, Sandvik en Edelman. Het gebouw heeft volgens de BRE), de wereldwijde beoordelaar van duurzame gebouwen, de hoogste score voor nieuwe kantoorgebouwen ontvangen die ooit is afgegeven. Duurzame innovaties, zoals het door Philips ontwikkelde ‘connected lighting system’ dat daglicht, beweging en temperatuur meet en hierop inspeelt, de zonnepanelen op de voorgevel maar ook het ontwerp van het gebouw en de gebruikte materialen maken het gebouw zeer efficiënt.

The Edge kenmerkt zich niet alleen door duurzaamheid, maar kent ook een hoge mate van intelligentie door de toegepaste innovaties en technologie. Zo kan iedere medewerker de temperatuur en de lichtintensiteitboven zijn werkplek bedienen via een app op zijn smartphone en gebruiken debeheerders van het gebouw deze informatie voor het regelen van de temperatuurin de diverse ruimtes en het organiseren van schoonmaakwerkzaamheden.

Deloitte gebruikt het gebouw inmiddels zeven maanden. Peter Bommel, CEO van Deloitte: “Naast het feit dat het een indrukwekkend gebouw is om in te mogen werken, leveren de hypermoderne technologieën en hieruit verzamelde data interessante inzichten op over het pand. Deze inzichten zetten we ook weer in voor onze klanten.”

Coen van Oostrom, CEO van OVG Real Estate en ontwikkelaar van het gebouw: “We zijn er erg trots op dat The Edge een voorloper is in hedendaagse vastgoedontwikkeling. Het gebouw laat zien hoe de toekomst van vastgoedontwikkeling eruit kan zien, waarbij de focus moet liggen op duurzaamheid en innovatie.”

Betrokken partijen
The Edge is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen OVG Real Estate en hoofdhuurder Deloitte. The Edge is een ontwerp van Ron Bakker en Lee Polisano van PLP Architecture uit Londen. Eigenaar van The Edge is Deka Immobilien Investment. Overige huurders in het gebouw zijn AKD, Salesforce, Henkel, Sandvik en Edelman.

 

http://www.ovg.nl/blog/ovg-real-estate-en-deloitte-openen-the-edge-het-meest-duurzame-kantoorgebou

Share.

Leave A Reply